HUNDESKOLEN: Tess Erngren er hundepsykolog og instruktør og viser oss sine beste triks for å oppdra hunden vår. (Foto: Ettermiddagen)
HUNDESKOLEN: Tess Erngren er hundepsykolog og instruktør og viser oss sine beste triks for å oppdra hunden vår. (Foto: Ettermiddagen)

Hundeskolen - Del 1: Skap kontakt og få hunden til å sitte

Ifølge hundepsykolog og instruktør Tess Erngren er det aldri for sent eller tidlig å begynne å trene hunden.

Når du skaffer deg hund dukker det opp en rekke utfordringer du ikke hadde tenkt ut på forhånd. Alexandra Fjereide er fersk hundeeier til Lotta (7 måneder) og har allerede møtt en rekke utfordringer.

– Lotta gjør ikke som jeg sier, hun tisser inne på teppet, vil ikke gå i bånd og vil helst ligge foran bilene på veien, forteller Alexandra.

Se Lottas første treningsøkt i videoen over.

Umulig å være godt nok forberedt

Alexandra følte selv at hun hadde forberedt seg godt. Hun hadde tatt ut lang ferie, kjøpt inn masse utstyr og tenkte at hunden skulle bli glad for det. Men da Lotta kom, skjønte Alexandra at det var umulig å være nok forberedt.

– Tålmodigheten er den aller største utfordringen min. Dessuten er det veldig vanskelig å være konsekvent. Jeg behandler hunden som en bortskjemt unge, og tenker ikke på henne som en hund. Om jeg er streng er jeg redd for at hun kommer til å bli skuffet, forteller Alexandra.

Les også: Hundeeiere for første gang

Ditt ansvar som hundeeier

Tess Erngren er hundepsykolog og instruktør. Ifølge henne finnes det ingen vanskelige hunder å trene, bare vanskeligere hundeeiere. Og det er aldri for tidlig eller sent å begynne å trene hunden.

– Trener du ikke hunden din riktig blir den forstyrrende for andre. Det er ditt ansvar som hundeeier å trene hunden så den er til glede, ikke sjenanse, sier Erngren.

Annenhver onsdag gir Tess Erngren deg tips til hundetrening i Ettermiddagen.

Er det noe du lurer på? Send inn dine spørsmål via Ettermiddagens Facebookside.

Se første del av Hundeskolen i toppen av artikkelen.