Lene Mykjåland (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Lene Mykjåland (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Thomas Rogne Maren Mjelde
Thomas Rogne Maren Mjelde

Lene (25) knuser fotballgutta på skattelistene

Lene Mykjåland er rikest, men fotballjentene generelt kommer som vanlig dårlig ut av det hele. Sjekk de ulike fotballandslagenes oppførte inntekt.

Sjekk listene for fotball-landslagene nederst i saken!

De norske landslagene er virkelig i vinden for tiden.

Kvinnelandslaget kvalifiserte seg til EM da de slo Island i september, mens U21-herrene nedsablet Frankrike og er klar for sitt EM neste år.

Samtidig ligger herrelandslaget godt plassert med tanke på å kvalifisere seg til VM etter uavgjort borte mot Sveits, og seier på Kypros.

Om lønnsutbetalingene står i stil får være opp til andre å vurdere, men landslagskaptein Brede Hangeland tjente i 2011 fem millioner kroner mer enn kvinne- og U21-landslaget - til sammen!

Fulham-stopperen står med en oppført inntekt på 19,4 millioner kroner. Det kom frem da skattelistene for 2011 ble lagt frem fredag.

Brede Hangeland (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Brede Hangeland (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Forskjell i gjennomsnitt
De 22 jentene som var i kvinnelandslagets siste tropp står i skattelistene oppført med 3,8 millioner kroner - på deling. Det gir en gjennomsnittlønn på 177.000 kroner, et snitt som blir dradd opp av spillere som har sivil jobb utenom idrettskarrieren.

For U21-heltene som slo ut Frankrike er tallene 10.024.789 kroner. Fordelt på 20 spillere gir det en gjennomsnittslønn på 501 239, nesten tre ganger så mye som hver enkelt jente.

Det vil si at U21-gutta og jentene tjente omtrent 13,9 millioner kroner totalt, fordelt på deres 42 utvalgte.

NB: Tallene er beregnet ut fra de opprinnelige troppene under siste uttak til landslaget.

Les også: Solskjær på formuetoppen i Tippeligaen

Kvinnelandslagsspiller mest formuende
Tre gutter har millionlønn, mot ingen på kvinnesiden. Celtic-proff Thomas Rogne, Red Bull Salzburg-spiller Valon Berisha og Feyenoords midtbanemann Harmeet Singh hadde alle over én million kroner i nettoinntekt i 2011.

På formuesiden er det derimot ingen som kan ta opp kampen med Lene Mykjåland. Hun er involvert i virksomheten til faren Frank Mykjåland og har økt fomuen sin fra 1,9 mill i 2007, via 12 mill i 2010, til nå 13,4 millioner kroner, selv om oppført inntekt er beskjedne 191 487 kroner.

Det er mest av alle på landslagene. I alle fall av de som rapporterer inn til norske skattemyndigheter.

Next Sport har på få år jafset store deler av det norske markedet for sportsklær. Frank Mykjåland (52) eide sammen med barna 60 prosent av aksjene for to år siden, ifølge Dagens Næringsliv.

Mykjåland står oppført som varamedlem i Flt Holding AS, morselskap til Next Sport AS.

Les også: Himmel og hav mellom OL-stjernene
Les også: Dæhlies formue krymper – fortsatt idrettsnorges suverent rikeste

På inntektssiden er det derimot klasseforskjell. Mange norske utenlandsproffer står ikke oppført i skattelistene med reell inntekt, men de som gjør det er i en helt annen klasse. I tillegg til Brede Hangeland tjener Daniel Braaten dobbelt så mye som jentelandslaget til sammen, og Belgia-proff Tom Høgli hever nesten tre millioner.

Dette tjener kvinnelandslaget i fotball:

1290

Dette tjener U21-gutta:

1286

Dette er A-landslagets inntekt:

1288

PS: Inntekten som en person er oppført med i skattelistene er ikke brutto lønn. I listene er alle fradrag tatt vekk, slik at det er alminnelig nettoinntekt som presenteres. Dermed er resultatene ikke nødvendigvis en fasit. Mange personer har kompliserte inntekts- og formuesforhold.