Anja Edin
Anja Edin

Randi Gustad: – Anja Edin bør være på A-landslaget

TV 2 Sportens håndballeksperter er ikke i tvil om at Anja Edin bør være høyaktuell for Norges EM-tropp.

Anja Edin har vært ute av landslagsvarmen etter VM i Beijing i 2009. Og hun gjorde ikke landslagssjansene sine noen tjeneste da hun takket nei til å være med rekruttlandslaget året etter.

Les også: Edin boikotter rekruttlandslaget

Men playmakeren har vært en av Postenligaens aller beste spillere etter overgangen til Larvik.

- Fantastisk samarbeid med Løke
Nå synes TV 2 Sportens håndballeksperter at Edin fortjener en plass på landslaget.

- Jeg synes det blir vanskelig å komme utenom henne i en utvidet tropp inn mot et EM-uttak. Hun har egentlig vært suveren for Larvik i Postenligaen så langt, og i første kampen i Mesterligaen mot Sävehof. Jeg synes hun er en spiller som er et friskt pust fremover på banen. Så vet man at hun har vært ute av landslaget siden VM-bronsen, og hun takket nei til rekruttlandslaget. Slike ting kan selvsagt telle inn på helheten for landslagsledelsens. Men likevel kan man ikke være blind for det som skjer på parketten. Hun har også et fantastisk samarbeid med Heidi Løke fra Gjerpen-tiden. Det hadde jeg hatt veldig lyst til å se på landslaget.At hun kan tilføre det landslaget mye nå, er jeg overbevist om. Jeg synes det er rart hvis hun ikke er aktuell, sier Randi Gustad.

Mot Byåsen onsdag viste hun hvilke individuelle egenskaper hun har, og hva det kan bety å ha en spiller som kan gjøre det uventede når grunnspillet går i stå. Til tider herjet Edin med Byåsen-forsvaret.

- Sånne spillere er helt geniale. Se piruettfinten hennes og skuddrepertoaret. Ikke minst blikket hun har for spillet, er unikt sett i norsk målestokk. Så kan man godt si at den typen spillere som gjør det litt uventede ikke alltid er en treners drøm, for du man alltid er litt nervøs for hva hun finner på nå. Men der synes jeg Anja Edin er blitt en mye sikrere og jevnere spiller de to siste sesongene. Det var kanskje det man etterlyste for noen sesonger siden. Der synes jeg hun har tatt noen steg. Jeg synes hun med sine egenskaper bør være på A-landslaget, mener Gustad.

Les også: Edin viste EM-klasse da Byåsen ble knust

Er i Hergeirssons planer
Bent Svele trente Edin i Storhamar. Han mener at Edins nei til rekruttlandslaget ikke bør være til hinder for å ta henne inn igjen i varmen nå.

- Det bør absolutt ikke være det. Anja Edin er et følelsesmenneske og hun gjør sine ting der og da, sier han.

Svele tror ikke nødvendigvis Edin ønsker å være med selv om hun blir tatt ut av Hergeirsson.

- Jeg tror utfordringen hans blir å få henne til å tenne ordentlig og ha lyst til å dra, sier han.

Hergeirsson lar seg ikke imponere av TV 2-ekspertenes meninger. Men forsikrer om at Edin er i planene hans.

- De får gjerne mene. Det er jo det dere betaler dem for. Anja har utviklet seg bra i 2012, og holder per tid godt landslagsnivå. En trenger verken hete Gustad eller Svele for å se det. Vi ser alle kamper. Hun er i våre øyne EM-aktuell, som flere andre, sier han til TV 2 Sporten.