Mark Cavendish (Foto: Pete Goding/Pa Photos)
Mark Cavendish (Foto: Pete Goding/Pa Photos)

Mark Cavendish er ferdig i Sky

Klar for nye eventyr i Omega Pharma-Quick Step.

At superspurter Mark Cavendish har vært på vei bort fra Team Sky etter bare én sesong, har vært en åpen hemmelighet i hele høst.

At han nå går til Omega Pharma-Quick Step, slik Sky Sports melder nå, er heller ingen overraskelse.

Spørsmålet har vært om Cavendish kunne forlate Sky gratis eller ikke. Foreløpig er det ikke kommet opplysninger om dette. 27-åringen har skrevet en treårskontrakt med det belgiske laget.

Selv om Cavendish regnes som verdens beste spurter og årlig bortimot garanterer en rekke høyprofilerte triumfer, ble posisjonen hans i Team Sky sterkt svekket etter at Bradley Wiggins og Chris Froome viste potensial i store etapperitt. Sky velger nå å prioritere disse og da ble situasjonen uutholdelig for Cavendish, som trenger flere hjelperyttere til sitt spurttog.

Omega Pharma-Quick Step er en god match for Cavendish. De har ingen klar sammenlagtrytter og vil derfor kunne vie størsteparten av laget til britens jakt på etappeseiere i store etapperitt som Tour de France.

Den tidligere sjefen til Cavendish i HTC, Bob Stapleton, har sagt at han støtter en bytte til det belgiske laget. Rolf Aldag, som var sportsdirektør for Cavendish i HTC, er også på vei til Omega Pharma-Quick Step.