Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen med innfelt bilde av avtroppende sportssjef Steffen Kjærgaard. (Foto: MONTASJE)
Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen med innfelt bilde av avtroppende sportssjef Steffen Kjærgaard. (Foto: MONTASJE)

Sykkelpresidenten: – Steffen Kjærgaard har ikke gjort det lett for seg selv

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er skuffet over sin avtroppende sportssjefs uttalelser rundt dopingbruk på laget til Lance Armstrong.

Som TV 2 Sporten meldte mandag, blir Hans Falk ny sportssjef i Norges Cykleforbund. Falk har tidligere vært utøverutvikler i forbundet. Han overtar stillingen til Steffen Kjærgaard, som gir seg i jobben.

Under Kjærgaards ledelse som sportssjef, har Norge tatt 20 mesterskapsmedaljer i OL, VM og EM i greinene landevei, terrengsykling og BMX (junior, U23 og senior).

På dagens pressekonferanse startet sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen med å lese en erklæring det forbundet gjorde det klart at de er sinte etter dopingavsløringene som er kommet frem rundt Lance Armstrong og hans US Postal-lag.

Jeg vil gjenta at jeg er skuffet over at han ikke har kommet frem med alle opplysninger på et tidligere tidspunkt. .

- Vår nåværende sportssjef, Steffen Kjærgaard, har vært i søkelyset i lengre tid, som følge av at han var på laget til Armstrong i flere år. Jeg vil gjenta at jeg er skuffet over at han ikke har kommet frem med alle opplysninger på et tidligere tidspunkt. Han har uttalt til meg at hans uttalelser er et forsøk på å være ærlig og han håper å bli trodd. Men jeg må innrømme at han har ikke har gjort det lett for seg selv. På bakgrunn av de opplysninger vi sitter inne med har vi ingen annen grunn til ikke å tro på hans versjon, sa Tiedemann Hansen.

Se utdrag fra pressekonferansen øverst i artikkelen

- Blind og døv
Steffen Kjærgaard var lagkamerat med Armstrong på US Postal fra 2000 til 2003, men har alltid benektet at det var organisert dopingbruk på laget. Seinere har han fortalt at han fikk sprøyter og tabletter av laget, men ikke alltid visste hva de inneholdt.

– Jeg har muligens vært både blind og døv som ikke har sett noe av dette tidligere. I etterpåklokskapens navn ser dette forferdelig dumt ut, men jeg har ikke hatt kjennskap til dette tidligere, har Kjærgaard sagt til tv2.no.

Bjørn Sætre erstatter Heikki Dahle som generalsekretær i Norges Cykleforbund. Stig Kristiansen blir sjef for landeveissatsingen.

Se Hans Falk og Stig Kristiansen presentere seg selv her:

671870