Ronny Deila
Ronny Deila

Deila før Molde-kampen: – Den største kampen i Drammen siden 1970-tallet

Ronny Deila varsler et offensivt Strømsgodset i søndagens storkamp mot Molde.

Se intervju med Ronny Deila om Molde-kampen i videovinduet øverst!

Marienlyst stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Strømsgodset har denne sesongen muligheten til å sikre klubbens første seriegull siden 1970.

DIREKTE: Se Strømsgodset - Molde direkte på TV 2 HD, TV 2 og TV 2 Sumo søndag kl. 19.00

Les også: Ronny Deila sverger troskap til Godset ut 2015

Foran søndagens 26. serierunde ligger Strømsgodset tre poeng bak serieleder Molde og har sjansen til å gå forbi klubben fra «Rosenes by» på bedre målforskjell.

Da er det kanskje ikke rart at Godset-trener Ronny Deila ser frem til oppgjøret, som sendes på TV 2 HD og TV 2 Sumo førstkommende søndag klokken 19.00.

– Vi gleder oss noe veldig til denne kampen. Det er den største kampen som har vært her på Marienlyst stadion siden 1970-tallet

– Den største i Drammen siden 70-tallet
– Vi gleder oss noe veldig til denne kampen. Det er den største kampen som har vært her på Marienlyst stadion siden 1970-tallet, slår Deila fast overfor TV 2 Sporten.

– Det blir helt full stadion og flomlyskamp. Vi møter et vanvittig godt fotballag, men vi har en vanvittig god statistikk her i Drammen, sier Deila – vel vitende om at Godset denne sesongen har vunnet ti kamper og spilt uavgjort i to på eget gress hittil.

Er ett poeng mot Molde godt nok om dere skal henge med videre i gullkampen?

– Nei, men vi skal spille på lik linje som vi har gjort hele veien denne sesongen. Men mot gode lag må vi være enda bedre på små ting, fordi vi blir straffet mye hardere, svarer Deila, før han fortsetter:

– Vi har møtt Atletico Madrid og andre store lag her før og spillerne vet hva som venter dem. Kampen mot Molde blir en skikkelig festaften, slår Godset-sjefen fast.

– Et fyrverkeri
Strømsgodsets suksesstrener tror både publikum og TV-seerne får se en svært underholdende kamp mellom de to gullrivalene.

– Jeg tror at denne kampen kommer til å bli et fyrverkeri. Begge lag vil vise seg frem og angripe, og da blir det moro på Marienlyst stadion, smiler Deila.

– Det er vanskelig å spille destruktiv fotball mot oss, for da blir vi aggressive og pågående. Molde er et offensivt lag som vil score mål. Jeg tror dette bli en jevn kamp, men forhåpentligvis er vi mest effektive og vinner kampen, konstaterer Deila.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

STORMER MOT GULL? Ronny Deila og Strømsgodset. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
STORMER MOT GULL? Ronny Deila og Strømsgodset. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Les også: Skjølsvik rasende etter tapet: – Et for jævlig billig frispark de får

Savner Aas
Han kan glede seg over en tilnærmet skadefri tropp før oppgjøret mot de regjerende seriemesterne.

– Alexander Aas og Gustav Wikheim er de eneste som er ute. Vi har hatt en bred og god tropp i hele år, sier Deila, som likevel innrømmer at han ville hatt med seg Aas i startoppstillingen mot Molde.

– Alle lag vil merke at en spiller som Aas er ute. I mine øyne var han Tippeligaens beste stopper frem til han ble skadet, poengterer Deila – klar til å lede Godset til klubbens første seriegull på 42 år.

DIREKTE: Se Strømsgodset - Molde direkte på TV 2 HD, TV 2 og TV 2 Sumo søndag kl. 19.00

DEBATT:
Hvem vinner søndagens oppgjør mellom Godset og Molde - og hvilken klubb tar gull i 2012? Ta debatten i kommentarfeltet under!