Koht2_996039i
Koht2_996039i

Først holdt Koht på å miste dama - nå gifter de seg

– Er det rart jeg sier jeg nesten unner alle en krise i livet.

Christine Koht (45) er programleder i NRK, og er kjent fra blant annet TV-serien «Jan Johansen».

Men den frittalende kvinnen, med kanskje Norges villeste garderobe, har ikke bare hatt det lett i kjærlighetslivet.

– Mistet hjertet

I et intervju med Dagbladet forteller Koht om hvordan all jobbingen holdt på å ødelegge for forholdet til hun og samboeren.

– Jeg mistet hjertet mitt. Jeg så ikke at Pernille følte seg kvalt av at jeg alltid var på jobb. Plutselig en kveld satte Pernille seg ned og så på meg og sa: «Christine, dette går ikke lenger. Jeg kjenner deg ikke lenger». Det er tøft å få fra den du elsker, forteller en åpenhjertlig Koht.

Forandringer

Det var svært tøft for NRK-programlederen å høre at samboeren ikke orket mer og innså at hun kom til å miste henne om det ikke ble gjort noen forandringer.

– Nå kommer hun til å gå dersom jeg ikke begynner å være til stede. Det rareste er at det etter hvert gikk opp for meg at jeg, som elsker mennesker, var blitt så selvsentrert. Jeg gjorde ikke alt for alle andre.

Giftemål

Men etter samboerens tilståelse, skjønte Koht at noe måtte gjøres. Hun kuttet ned på jobbingen og satte av mer tid til hennes kjære. Nå er forholdet deres sunnere enn noen gang og til sommeren venter det giftemål.

– Vi skal gifte oss til sommeren! Er det rart jeg sier jeg nesten unner alle en krise i livet, avslutter programlederen.

Christine møtte Pernille på den tiden hun praktiserte sitt egentlige yrke. Hun var drama lærer på Nissen videregående skole. Nå, 22 år senere, er de fortsatt sammen og sommeren 2013 blir det ekteskapsløfter.