Lover tøff gransking av Olympiatoppen

Et stjernelag skal finkjemme Olympiatoppen og norsk toppidrett i kampen om bedre resultater. Utvalget har bare vel fire måneder på jobben.

Det er Idrettsstyret som har bedt om evalueringen etter sommerens OL-resultater i London. De skapte en debatt rundt de mange middels prestasjonene av norske utøvere.

Lederen Tom Tvedt lover at arbeidet skal gjøres offensivt og uten silkehansker. – Evaluering- og strategiarbeid er å stille kritiske spørsmål. De må vi gi til norsk idrett. Det vil være en bjørnetjeneste overfor idretten å levere en slett rapport i den forstand at det ikke er sprengstoff og spørsmål der, sier Tom Tvedt til NTB.

– Jeg er overbevist om at tiden for dette er inne nå. Samtidig mener jeg at norsk idrett er klar for det. Gjør vi det ikke, er jeg redd vi kan sakke akterut internasjonalt. Jeg tror vi har en del å gå på. Det gjelder blant annet organisering, pengestrøm og samarbeid innad i idretten.

Utvalget har frist til 28. februar med å levere sin rapport. Tvedt har 25 landskamper i håndball, sitter i Idrettsstyret og har blant annet vært fylkesordfører i Rogaland (2007-2011).

Han har med sterke idrettsnavn i Elin Austevoll (svømming), Kjartan Haugen (paralympisk langrennsløper), Per-Mathias Høgmo (fotballtrener i Tromsø), Vebjørn Rodal (OL-mester på 800 meter løp), Lars Tore Ronglan (99 landskamper i håndball) og Erik Røste (skipresident). (©NTB)