Øyvind Esse Berge på Kolbotn scorer fra avspark, men scoringen blir feilaktig annullert. (Foto: YOUTUBE)
Øyvind Esse Berge på Kolbotn scorer fra avspark, men scoringen blir feilaktig annullert. (Foto: YOUTUBE)

Her får han sitt livs mål annullert

Scoret fra avspark, men dommeren annullerte.

Da dommeren blåste i gang fjerdedivisjonskampen mellom Kolbotn og Rustad tirsdag kveld, klinket Øyvind Esse Berge til på direkten og kunne se ballen dale ned i nettet bak Rustads keeper.

Men jubel ble raskt avløst av vantro.

Dommeren annullerte den spesielle scoringen - feilaktig. Det er nemlig lov å score direkte fra avspark.

- Ja, jeg gjorde en feil. Målet burde vært godkjent, sier han til tv2.no dagen etter kampen.

Men etter å ha snakket med dommerkolleger, har han endret mening.

- Det står at alle spillere skal være på egen banehalvdelen. Og på videoen ser du at en av spillerne ikke er det. Det visste jeg ikke at han var da jeg annullerte. Men jeg har sett det nå. Derfor var det helt rett av meg å annullere, hevder han.

Det var ikke den regelen han la til grunn da han annullerte målet. En regel som bortimot aldri praktiseres på toppnivå.

- Jeg var rett og slett ikke godt forberedt. Det var det eneste, innrømmer han.

Torsdag var TV 2 i kontakt med dommersjef Rune Pedersen i NFF. Han sier at regelen er endret og at det nå er lov å score med et skudd direkte fra avspark.

Se den annullerte scoringen øverst i artikkelen

- Visste det var lov
Målscorer Berge forteller til tv2.no at han ble satt ut da fulltrefferen hans ikke ble godkjent som scoring.

- Jeg visste jo at det var lov. Jeg har sett det på YouTube før. jeg ble dritglad da jeg så at ballen gikk inn, men lurte på hvorfor ingen reagerte. Det virket som om ingen kunne regelen, sier Berge, som likevel scoret tre mål i 6-1-seieren.

Måltyven sier at han bet seg merke i at motstanderens keeper sto langt ute like før avsparket skulle tas.

- Da sa jeg til han som sto ved siden av meg at her kan jeg score. Og så gikk den inn.

Les også: Fikk dommeren til å godkjenne målet som kunne gi eget lag nedrykk - så ble han matchvinner

Vil prøve igjen
Øyvind Esse Berge snakket med dommeren etter kampen og fikk en innrømmelse om at målet var feilaktig annullert.

- En av linjedommerne burde løpt ut og fortalt dommeren at målet skulle blitt godkjent, sier Kolbotn-trener Stig Vangsnes.

Andre keepere i Kolbotns divisjon er nå advart. Han kommer til å forsøke igjen.

- Jeg skal titte på keeper hver gang. Står han langt ute, skal jeg prøve meg, lover han.