PARADISE:KJÆRLIGHET: Det er blitt stadig mer akseptert at single kvinner reiser til varme land for å oppleve kjærlighet. Mange steder tilbyr menn omsorg eller bare ren sex i bytte for mat, losji, klær, pengegaver og donasjoner.  (Foto: Fra filmen Paradise:Love)
PARADISE:KJÆRLIGHET: Det er blitt stadig mer akseptert at single kvinner reiser til varme land for å oppleve kjærlighet. Mange steder tilbyr menn omsorg eller bare ren sex i bytte for mat, losji, klær, pengegaver og donasjoner. (Foto: Fra filmen Paradise:Love)

Norske kvinner kjøper sex på charterturer

Fredag har filmen om europeiske kvinner i 50-årene som fråtser i sex med kenyanske strandgutter premiere på norske kinoer. Men fenomenet er langt fra nytt.

Fredag har filmen «Paradis: Kjærlighet» premiere på norske kinoer – en kompromissløs film om en litt eldre, enslig kvinne som reiser til Kenya for å finne sex og kjærlighet hos unge menn. Filmen har blitt hyllet av anmeldere og var den store snakkisen under filmfestivalen i Cannes.

50 års aldersforskjell

Fenomenet er langt fra nytt. Ifølge blogger og journalist i Tara, Lene Wikander, har dette vært utbredt siden charterturismens start på 60-tallet.

– I høysesongen mellom mars og mai er middelaldrende vestlige kvinner med en ung gambier på armen et vanlig syn på stranda og i gatebildet. Aldersforskjellen kan ofte være så stor som femti år, sier Wikander til God morgen Norge.

Les også: Derfor vil vi ha «husmorporno»

Typisk kvinnelig sexturist

Lene Wikander er blogger og journalist og har selv sett kvinnelig sexturisme på nært hold.  (Foto: God morgen Norge)
Lene Wikander er blogger og journalist og har selv sett kvinnelig sexturisme på nært hold. (Foto: God morgen Norge)

Lene Wikander har bodd flere år på Jamaica og har sett sexturismen med egne øyne.

Hvem er den typiske kvinnelige sexturisten?

– Middelaldrende kvinner fra Europa eller USA. Gjerne litt overvektige. De har liten verdi på kjønnsmarkedet tradisjonelt her hjemme, mens de er børsnotert på topp i eksempelvis Gambia.

ifølge Wikander skiller mannlige og kvinnelige sexkjøpere seg ved at mannen kjøper sex direkte, mens kvinnen kjøper en illusjon om å være begjært. De bortforklarer kjøp av sex og lar det se ut som en tradisjonell flørt.

Les også: Vi er mer utro enn tidligere

Deilige ferieromanser

Wikander har intervjuet to norske kvinner i 50-årene som stadig vender tilbake til Gambia. En av dem har hatt et forhold til den samme gambiske mannen fem år på rad.

– Både han og jeg får det vi er ute etter, så hva er så galt med det? Jeg får en deilig ferieromanse og han får være med på moro han ikke har råd til uten at jeg spanderer, sier hun til cupido.no.

– Ikke kom og fortell meg at det ikke er status for gutta på stranda i Gambia å date vestlige damer. De får bo på de dyreste hotellene, spise på de fineste restaurantene og være med ut på alle de fancy nattklubbene, og det har jo de aller færreste råd til der nede, sier den andre kvinnen til samme magasin.

Kvinnene mener de ikke betaler for noe annet enn en mann på date ville ha gjort. Skal de ut kjøper de gjerne et nytt, pent antrekk til mannen. De betaler også alt de spiser, drikker og gjør sammen.

Les også: Menn opplever sexfantasier som utroskap

Ikke kjærlighet for noen

Det er tydelig at de fleste menn ikke omgås disse damene på grunnen av kjærlighet, men for pengenes skyld. Ifølge Wikander handler det ikke om kjærlighet for damene heller.

– Det er grenser for hvor lenge man kan lure seg selv, sier hun til God morgen Norge.

Les også:

– Jeg slanket meg for å få pult