hank (Foto: Poppe, Cornelius, © COP jk)
hank (Foto: Poppe, Cornelius, © COP jk)

Hank von Helvete tror han sultet ihjel i sitt forrige liv

I følge scientologien kan det være derfor han overspiser i dag.

Da Hans-Erik Dyvik Husby i 2009 gjorde det kjent at han er scientolog, fikk han mye kritikk.

Scientologikirken er omstridt, men den tidligere Turboneger-vokalisten mener han skylder kirken mye, og at den har gitt ham nye innsikter.

Samtaleterapi

I biografien «Hank», som ble utgitt torsdag, forteller Dyvik Husby om den såkalte auditeringen som har fått ham til å reflektere over at han kan ha levd flere ganger - i forskjellige situasjoner og tidsepoker.

Scientologikirkens auditering er en slags samtaleterapi der man snakker seg gjennom hendelser som former eller har vært med å forme den personen man er i dag.

Dette kan være hendelser fra noen få år tilbake, men også fra tidligere liv.

LES OGSÅ:Hans-Erik Dyvik Husby: – Hun har endret og snudd opp ned på alt i min verden

Levde i hungersnød?

I biografien, ført i pennen av Håvard Rem, snakker Dyvik Husby om at han store deler av livet har overspist.

På ett plan kan han se overspisingen i sammenheng med vonde barndomsopplevelser. Moren hans døde da han var seks år gammel, og da trøstet farmoren ham med mat. Det kan ha lagt grunnlaget for forstyrret spising.

Men i et scientologiperspektiv som omfatter tidligere liv, kan han se overspisingen som en følge av at han i et tidligere liv bodde i et område rammet av hungersnød, hvor han rett og slett sultet ihjel.

Hvis man forlater sitt forrige liv ved å dø av matmangel, kan man bli født hol og sulten i det nåværende liv, heter det i boken.

LES OGSÅ: Thomas Seltzer: – Forventet at halvparten ville kaste flasker på oss

En grunn til å unngå slips

– Jeg har for spøk kalt det Pacman-engrammet (et engram er et slags traume, red. anm.), etter den gule, altetende smiley-figuren fra TV-spillene. Du må spise alt mulig fordi du sulta ihjel.

– Andre går aldri med slips fordi de hengte masse folk, sier Dyvik Husby i boken.

LES OGSÅ: Her er Hans-Erik Dyvik Husbys drømmeslott i Sverige

– Handler ikke om karma

– Det er mulig mer erfarne scientologer vil smile eller riste på hodet av denne framstillingen, jeg er jo tross alt bare en novise i dette her.

– Det er heller ikke meningen å framstille scientologi som en slags karma-tenkning hvor du blir hjemsøkt for dine synder i tidligere liv, fortsetter Hans-Erik Dyvik Husby i boken.

Etter 24 år med tungt narkotikamisbruk gir han behandlingen han har fått i regi av Scientologi-kirken mye av æren for at han i dag er en rusfri og velfungerende småbarnsfar.

LES OGSÅ: Hank von Helvete anklager Thomas Seltzer for å være grådig