HIPPIBØLGE: Vebjørn Sand, Ben Adams og Hanne Sørvåg bringer oss tilbake til 60 tallet i lørdagens Skal vi danse.  (Foto: Beate Sneve Larsen)
HIPPIBØLGE: Vebjørn Sand, Ben Adams og Hanne Sørvåg bringer oss tilbake til 60 tallet i lørdagens Skal vi danse. (Foto: Beate Sneve Larsen)
Vebjørn
Vebjørn

Dette forbinder Skal vi danse-kjendisene med 60-tallet

Gammelt brød, brun-oransje innredning og boybandmusikk. Se hva Vebjørn, Hanne og Ben forbinder med hippitiden.

Denne uken er det 60-tallet som er temaet for direktesendingen i «Skal vi danse», og i den forbindelse fikk dansekjendisene mimre tilbake og forklare hva de forbinder med den svunne og karakteristiske epoken.

Gammelt brød med sukker

Kunstner Vebjørn Sand ble selv født på 60-tallet og han husker spesielt godt hvordan foreldrene gikk kledt, og hva som ble servert hjemme hos Sand-familien den gang.

– Når man tenker tilbake så var det en epoke der mor hadde kåpe og far hadde hatt, og så gikk man inn i 70-tallet som var en helt annen tid, forklarer Sand og legger til.

– Pizzaen kom jo, og vi spiste mye spagetti. Vi hadde ikke så veldig stort budsjett og mine foreldre var jo lærere på Steinerskolen, og det var et idealistisk foretak. Så jeg husker vi kjøpte gammelt brød hos bakeren og frøs det ned, og stekte det i stekepanna med sukker på. Det var en fri og fin tid, sier han til tv2.no.

Les også: Disse tror ekspertene vinner «Skal vi danse»

Møbler og radioer fra krigen

Flere av dansekjendisene forbinder også 60-tallet med spesielle møbler, farger og klær.

– Jeg har veldig mye innredning hjemme som liksom er «sixties», sier dansekjendis Hanne Sørvaag til tv2.no og legger til.

– Jeg vokste opp i 70-tallsinnredning, nesten alt var oransje, brunt og grønt hjemme hos oss.

– Jeg husker at man fikk tak i ting fra krigen, og det var gamle møbler og radioer for den gang var det jo ikke så lenge siden krigen, sier Vebjørn Sand.

Se bildene av dansekjendisene som hippier:

(Saken fortsetter nedenfor)

The Beatles - et boyband?

For A1-artist Ben Adams er det musikken fra 60-tallet han husker best, og The Beatles troner øverst på spillelisten hans.

– Min type 60-tall er «sex, drugs and boybandmusic», sier han og legger til.

– Det er Beatles, som er det største boybandet som noen gang har levd, mener A1-artisten og synger refrenget fra The Beatles-hiten «She Loves You».

– Boyband er en type musikk, ikke bare et band med gutter, påpeker dansepartner Tone Jacobsen, men Ben står fortsatt på sitt.

Se «Skal vi danse» på TV 2 lørdager klokken 19.30!

Les alt om «Skal vi danse» på programmets nettside

Følg «Skal vi danse» på Facebook