Delmerica (Foto: {C}hesteguiden.com, © Anders Kongsrud)
Delmerica (Foto: {C}hesteguiden.com, © Anders Kongsrud)

V5 Jarlsberg: Delmerica i montéløpet

Søndag kjører Harstad og Jarlsberg. Ochrana og Delmerica blir våre holdepunkter.

JARLSBERG:

V5a1: 7 VALLE ÅSA var positiv etter galopp i kval’en til hoppekriteriet 27/8. Tapte borti 30m, og er moden for en rekordforbedring. Meget usikker, men på 6% er hun en interessant gardering bak ok favoritter.

V5a2: 4 DELMERICA (43%) har vist seg som en av de beste montéhestene i landet. Møter klart enklere lag enn vanlig. Silje Kristin Eilertsen har ridd hoppa en gang før; avsluttet bra som toer bak gode Buddy da. 9 DREAMCATCHER (40%) har imponert i monté, men går opp en klasse og må også klare seg uten sin faste makker Siv Emilie Løvvold. 8 KINGS CENTAURUS (3%) har feilet seg bort i sine siste starter. Usikker form, men har vært så god i monte at han kan skrelle på sitt beste.

V5a4/b1: 7 EGGE ODIN (22%) har sittet stengt et par ganger, men dette er et åpent løp når han er favoritt på mellomdistanse. Se opp for lite spilte 9 TENOREN (6%), som gikk bra etter galopp i både kvalifisering og finale av et utslagningsløp i Drammen sist og virkelig har spart opp til en seier.

V5a5/b2: Et billig løp for 4 FIFTY CENT (52%), som dog har hatt en drøy måneds pause. Ikke er de nest mest spilte helt til å stole på heller, noe som gir spillemessig åpning for skrellbudene 2 ZCIO H LIMBURGIA (4%) og 10 SANTRICK (3%). Det har blitt feil for førstnevnte de to siste gangene, mens Santrick manglet rom for lenge fra håpløst spor i Åmål sist og holder formen.

V5b3: Relativt åpent. 7 MISS OBAMA (10%) gjør spennende årsdebut i ny regi. Viste seg svært startrask i fjor, og kan pile til tet fra springspor. Var ikke så verst heller - kan stå inn i dette laget om hun har form. Spilles tidlig på mistanke. Opp fra dypet flyter 12 HOT VACATION H (1%). Har vært svært vrien å få både feilfritt fra start og rundt banen, men viser fremgang. Var meget positiv i et lunsjløp i sin siste start 3/9 etter å ha tapt 30-40m på galopp ut av første sving. Urørt i spillet, volte et minus.

V5b5: En rekke kapable, men usikre hester i dette feltet. En av dem er 10 SAEVOUS , som ikke har startet siden han galopperte i kamp om en brukbar premie i knallhardt 4-årslag 4/8. Var ikke særlig dårligere enn gode 7 RAMOS BOY (35%) i sin tredje siste start, og må spilles direkte når han ligger på for lave 7%. Stayerdistansen er en fordel. 11 SWEET CENTENNIAL (3%) leverte et flott løp etter grov galopp i sin første start i Solberg-regi. Ikke helt borte som skrellobjekt, selv om motstanden er mye hardere nå.

HARSTAD:

V5a1: 9 VINNELYKKA (11%) travet et greit løp fra umulige betingelser i Umeå sist – hadde tillegg på bl.a. gode Trons Pila. Får en mindre rutinert kusk i Mia Sandnes Eggum, men man skal være klar over at hun har hatt et godt år med 7 seire på 52 starter og stadig blir bedre. Vinnelykka må regnes omtrent på linje med de to favorittene, og er vesentlig mindre spilt. 1 EIKE TROLL (5%) er best på sprint, men blir kraftig kuskeforbedret og står fint til. Kan være en luring for de som garderer.

V5a2: 6 CISTRINUS fikk en drøy reise sist. Satt stengt for lenge i hardt lag gangen før da kusken somlet. Bedre kjører nå, og bør være tidlig oppe bak strekhestene. Hatt en måneds pause, men på lave 6% må det spilles. 3 CREME DE CHERIE (3%) ble hengende i sporene sist, møtte alt for gode hester gangen før. Står bedre inne i løpet nå, er startrask og bør ta teten. Hoppa har skrellvunnet i Harstad før. Best på sprint, men kan gjenta om hun skulle få bestemme farten.

V5a3: Et løp med for store kryssforskjeller – her kan det lønne seg å gardere. Av de mer betrodde fortjener 2 NÅS MIRKO MIDAS noe mer enn 9%. Klart slått av gode 9 ILDFAKSEN (33%) og hurtige 6 TRØ STILIG (15%) sist, men det var i monté med urutinert rytter. Har ellers vært meget god etter at han dro nordover.

V5a4: 5 OCHRANA (29%) har vist fin form en stund. Satt i tet 11/8, og tapte bare for gode Bugs Bunny Hill. Var langt foran flere av de han møter her i dette relativt billige løpet. Det spørs om han kan stå imot raske 7 PLAY ME DON på startsiden, men sistnevnte viser ikke spesielt god ork. 1 ANTON (4%) er en skikkelig luring for de som garderer favoritten. Var dårligere enn Ochrana 11/8, men har hatt mye uflaks ellers og er langt bedre enn raden.

V5a5: 2 JOINED FORCES (16%) avsluttet meget bra fra køen sist, etter å ha blitt dyttet ut i fjerdespor mot oppløpet. Holder formen, er startrask og står perfekt til i dette sprintløpet. Kan meget vel være en vinner om han klarer teten. Skulle det bli for hard kjøring kan de to innerst i annen rekke overraske. 10 HUNTER (3%) gikk fint til mål bak raske 3 SUNNYBELL (49%) sist, liker overpace og har en god kusk igjen. 9 FLYING JESSE (3%) var meget god sist og har vunnet sine to siste sprintløp.