Thorbjøen Harr (Foto: Mona Ranum, © ps)
Thorbjøen Harr (Foto: Mona Ranum, © ps)

Derfor lar Thorbjørn Harr skjegget gro

– Jeg har måtte finne både den indre og den ytre vikingen i meg.

Thorbjørn Harr (38) har sikre seg en viktig rolle i storsatsingen «The Vikings», noe som er hans første store rolle utenlands.

La skjegget gro

38-åringen skal spille vikingelederen Jarl Borg i TV-serien «The Vikings», og på grunn av rollen som viking, måtte Harr la skjegget gro.

– Jeg har måtte finne både den indre og den ytre vikingen i meg kan du si. Rollen krever en del trening også, så det krever at fysikken er på plass, forteller han til VG.

Holdt det skjult

Harr har visst om rollen selv en stund, men har ikke fått lov til å snakke om det ennå. Skjegget, som har fått vokst fritt, har han derfor måttet lage dekkhistorier rundt.

– Nå skal det bli bra å endelig få snakke om dette her! Det er en veldig bra karakter jeg skal spille, det var en rolle som fenget meg enormt. Jeg var gjennom masse auditionrunder, og det var utrolig deilig å kjenne på at «dette her kan jeg få til», sier Harr.

Det er MGM som produserer serien og angivelig handle om vikingkongen Ragnar Lodbrok. I serien skal Harr blant annet spille mot Hollywood-stjernen Gabriel Byrne, kjent fra filmer som «De mistenkte» og «Enemy of the State», og TV-serien «In treatment».