brille til nett (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)
brille til nett (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)

Eia og Tufte bryter med NRK

– Vi følte tiden var inne, sier Bård Tufte Johansen.

Bård Tufte Johansen og Harald Eia har vært i NRK i godt over 20 år, men nå avslutter duoen samarbeidet med statskanalen.

Ikke enige

Grunnen skal, ifølge VG, være at de ikke ble enige med NRK om prisen for å fortsette. Dermed tar de med seg sitt eget program «Brille» over til konkurrenten TVNorge.

– Vi følte tiden var inne, sier Johansen.

Programmet «Brille» skal sendes på TVNorge fra og med høsten 2013.

– Vi hadde «Brille» i NRK i fjor, og følte det har gått bra også i år. Da NRK sa at de ikke hadde penger til 2013, var det en veldig «clean» overgang. Det var ikke dårlig stemning. Både fordi vi har lyst til å lage «Brille», og samtidig får muligheten til å jobbe med nye konstellasjoner, sier Johansen.

Ikke rart

Selv om duoen er fornøyd med overgangen, vil de ikke være knyttet til TVNorge på samme måte som Espen Eckbo og Thomas Giertsen, som får lønn fra kanalen. Eia og Johansen vil ha TVNorge som sin hovedarena, men ha muligheter for å gjøre andre ting.

Harald Eia synes imidlertid ikke det var rart å gå videre fra NRK, og understreker at han først og fremst har fokus på hva han skal lage, ikke hvilken kanal han tilhører.

– Det er ikke som det var før, nå er det er mer proft system, som i fotball – at man hopper fra lag til lag. Vi sluttet jo i NRK for to år siden, egentlig, sier Eia.

Vil fortsette

Bård og Harald er inne i sitt 18 år som komikerem på TV, og har ikke tenkt til å gi seg med det første.

De har tidligere sagt til «God kveld Norge» at de støttet seg til komikerlegendene Jerry Seinfield og Larry David som fortsatt holder på og er mer populære enn noen gang.

– Det er noen unntak av komikere som fortsatt holder på tross høy alder. I 2035 har nok robotene tatt over underholdningsindustrien, så det trenger vi ikke å bekymre oss over. Thomas Giertsen mener at vi kommer til å ende opp på en pub på Hamar, hvor vi gjør Oslo-losen og Ketil Moslett, har Bård Tufte Johansen tidligere sagt til «God Kveld Norge».