Camilla Herrem, Byåsen
Camilla Herrem, Byåsen

Herrem må spille med smerter

Håndballjentenes lynving Camilla Herrem har fått en delvis avrevet akillessene, og har fått beskjed om at en operasjon ikke vil hjelpe.

Nå må 26-åringen spille videre med smerter.

- Det er i høyrefoten at akillessenen er delvis avrevet, og jeg ble litt deprimert da jeg fikk beskjed om at de ikke kunne gjøre noe med det, sier Camilla Herrem.

To alternativer
Herrem har lenge slitt med høyrefoten. For to og et halvt år siden ble hælen operert etter at den hadde skapt problemer i et års tid.

Så dukket smertene opp igjen, og nye undersøkelser viste at denne gangen var det akillesen som var problemet.

Normalt kan den opereres med at skadeavbrekk på om lag seks måneder, men ikke i Herrems tilfelle.

- Nå fant de så mye grums der at jeg fikk to alternativer.

Operere med fare for at jeg ikke kunne komme tilbake på håndballbanen, eller bare bite tennene samme. Jeg har valgt det siste. Men jeg tenker jo på hvor lenge jeg kan bite tennene sammen, for det er veldig vondt noen ganger.

– Er villig til å prøve det meste
- Men hvis senen ryker, ryker også karrieren da?

- Jeg håper jo at den ikke ryker, ler Herrem.

- Men det er en fare for at det ikke går bra, og da vet vi ikke hvordan det går. Men de sier at det skal en del til for at den skal ryke. Og jeg klarte meg jo gjennom en veldig tøff periode i sommer med klubbspill og OL. Og når jeg løper så hemmer den meg ikke så mye. Det er nesten verre når jeg går. Men jeg må tåle at det gjør en del vondt, men jeg er flink til å takle smerte, sier hun med et smil.

Camilla Herrem skal få spesiallagde sko for å gjøre problemene minst mulig, og hun håper at det dukker opp noen som har en metode som kan hjelpe.

- Jeg er villig til å prøve det meste. Her i Norge eller i utlandet.