Nils Johan Semb (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)
Nils Johan Semb (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)

Semb hyller U21-laget: - En stor dag for norsk fotball

Jubel på Kypros da Norge slo Frankrike og gikk til U21-EM.

Larnaka (TV 2 Sporten): Fra pressetribunen så toppfotballsjef Nils Johan Semb Norge slå Frankrike 5-3 før kampen mot Kypros.

Han roser det norske laget etter bragden.

– Dette er en fantastisk prestasjon av Norge. Vi visste vi hadde en fair sjanse etter en bra gjennomført bortekamp og med Nordtveit inn i laget og det er fortsatt fire spillere som er med til Kypros. Det er imponerende og en stor dag for norsk fotball og en veldig lys fremtid. Jeg tror vi kan glede oss fremover, sa Semb da seieren var et faktum.

– Vi snakker om Frankrike, som kanskje hentet ned sin beste spiller fra A-landslaget med 22 kamper for å få dem til sluttspillet. Historien gjentar seg litt fra 1998, da de hadde et stort lag og vi slo dem, men det er lenge siden. Forhåpentligvis er dette starten på noe som kan gi flere sluttspillet for Norge, sier Semb.

Også TV 2s fotballekspert Henning Berg lar seg imponere.

– Selvfølgelig imponerer å slå ut Frankrike med så store sifre og er det klart beste laget. Norge har spilt jevnt med England i to kamper i gruppespillet og viser nå at de er blant de beste lagene i Europa. De viser at de har klasse, mentalitet og ferdigheter.

Han er fornøyd med spillertypene som står frem.

– Det er mange spennende spillere på det laget, Håvard Nielsen, Anders Konradsen, Håvard Nordtveit er på A-landslaget, Omar Elabdellaoui og Vegar Eggen Hedenstad er to gode backer, Stefan Strandberg er en rutinert midtstopper som imponerer og Jo Inge Berget er en spesiell spiller. Og man skal heller ikke glemme at de har fire U21-spillere i A-troppen, sier Berg.

– Det er moro at vi hevder oss mot de beste i Europa og kvalifiserer oss. Det er tross alt bare åtte lag som får være med.

Eksperter i ekstase
Harald Aabrekk var trener sist Norge var i et U21-sluttspill i 1998. Han roser jobben U21-trener Per Joar Hansen har gjort med Norges kommende stjerner.

– Det som er mest spennende med dette laget, er farten. De har et eget spill også offensivt. Per Joar Hansen har bygget et fantastisk lag i kulissene. Nå representerer vi Norden i selskap med de store fotballnasjonene og har slått ut et av de største lagene i verden. Det er rett og slett en fantastisk prestasjon, sier Aabrekk til TV 2 Sporten.

TV 2-ekspert Mini, som selv var del av en gyllen norsk årgang, mener vi nå ser konturene av nye «Berger», «Leonhardser» og «Bohinener», alle del av den sterke 1969/70-generasjonen.

– Av og til kommer det slike generasjoner. Nå har Norge endelig fått opp ny kvalitet, sier Mini.

Aabrekk mener Norge nå må slutte å skylde på manglende fasiliteter og for dårlige talenter. Dagens seier viser at vi er på høyde med Europas beste.

– Nå har vi like gode spillere og like forutsetninger til å utvikle spillere. Fasilitene er gode nok, spillerne er gode nok. Den debatten må legges død, sier Aabrekk.