9. august 2012 ble dette bildet av Olympiastadion i Sotsji tatt. Alt må være klart til OL i 2014. (Foto: Igor Yakunin/Ap)
9. august 2012 ble dette bildet av Olympiastadion i Sotsji tatt. Alt må være klart til OL i 2014. (Foto: Igor Yakunin/Ap)

FIS med sterk misnøye etter OL-inspeksjon i Sotsji

- Det er usikkert om det er noen billetter igjen til normale tilskuere, sier en bekymret FIS-presidenten Gian Franco Kasper.

I februar 2014 kan du se OL fra russiske Sotsji på TV 2s kanaler, men ikke alt går på skinner.

Presidenten i Det internasjonale skiforbundet (FIS) og medlem av IOC, Gian Franco Kasper, har nylig vært på inspeksjon og likte ikke det han så i byen ved Svartehavet, skriver NTB.

- OL-byen og anleggene rundt ligner på et anleggsområde. Vi er bekymret etter siste inspeksjon for noen dager siden, sa Kasper under et møte med skijournalister i Cavalese i Val di Fiemme i Italia tirsdag.

Kasper er heller ikke imponert over det som gjøres for å få tilskuere til øvelsene i nordiske grener. Disse disiplinene er lagt i egen fjellklynge utenfor byen og med det han beskriver som dårlig transportkapasitet.

Inkludert presse, sponsorer og den olympiske familie tar arrangørene sikte på bare rundt 7500 tilskuere på hver av disse øvelsene.

Presidenten i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Gian Franco
  Kasper. (Foto: Arno Balzarini/Ap)
Presidenten i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Gian Franco Kasper. (Foto: Arno Balzarini/Ap)

- Det er usikkert om det er noen billetter igjen til normale tilskuere, sier han ifølge Spox.com.

Prøvekonkurransene i alpint sist vinter gikk bra. Hopp skal testes allerede i desember og ifølge Kasper mangler fremdeles det ene hopptårnet.

- Det er katastrofalt. Jeg håper det blir bygget et midlertidig dommertårn til desember, slik at det kan gjennomføres verdenscup.

Nordmannen Torgeir Nordby er konsulent for byggingen av hoppanlegget i den russiske OL-byen.

Les også: Dette er Olympiaparken i Sotsji to år før OL

FIS-Presidenten er også kritisk til internettkostnadene som legges på media.

- Du får følelsen av at journalister skal betale OL.

- Interessant for tilskuerne
Prøvekonkurranser i kombinert finnet sted i begynnelsen av februar neste år. Det er konkurranser den nye renndirektøren i kombinert, Lasse Ottesen gleder seg til.

- For første gang blir det langrenn og hopp på samme sted. I langrenn vil løperne gå i mål nede på sletta. Det blir interessant for tilskuerne, sier Lasse Ottesen til NTB.

Arrangørene i Sotsji blir representert på mediemøtet i Cavalese senere i uken. Presidenten i FIS sa tirsdag at journalistene bør benytte sjansen til å stille kritiske spørsmål til russerne i det møtet.

Slik så Maly Ice Palace i Sotsji ut 9. august 2012. (Foto: Igor
  Yakunin/Ap)
Slik så Maly Ice Palace i Sotsji ut 9. august 2012. (Foto: Igor Yakunin/Ap)