Vålerenga fansen (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Vålerenga fansen (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Klanen om ny trener: – Han må tåle alle ulvene rundt seg

Men supporterklubben vil ikke si noe om hvem de vil skal ta over trenerjobben i Vålerenga.

Det ryktes allerede om Aalesunds Kjetil Rekdal og Tromsøs avtroppende trener Per Mathias Høgmo som arvtakere til Martin Andresen i Vålerenga.

Klanen vil ikke forholde seg til enkeltpersoner, men er klar på hva som blir forventet av den nye treneren.

Trenger en trener som tåler mye
– Jobben som trener for Vålerenga er ikke for sarte sjeler. Han må takle alle ulvene rundt seg. Den eneste kandidaten jeg vet at klarer det er resepsjonisten vår, humrer talsmann for Klanen, Christian Kjellsen, til tv2.no.

Klanen ble ikke overrasket over Andresens avgang. Trenerens langsiktige femårsplan gikk ikke som den skulle. Vålerenga er i skrivende stund på 6.plass på tabellen, dermed ikke i toppsjiktet som var målet.

– Vi kan bare klage og skryte
På spørsmål fra tv2.no om hvilke kandidater Klanen ønsker seg til trenerrollen er Kjellsen taus.

– Vi i klanen har ingenting å gjøre med ansettelsen av ny trener. Det eneste vi gjør er å klage når det går dårlig, og skryter når det går bra, sier han muntert til tv2.no.

Les også: Andresen foreslo Høgmo som etterfølger

Råd til fremtidig trener
Selv om Kjellsen påstår supporterklubben ikke har bestemte personer i siktet for trenerrollen, har de likevel et klart råd.

– I denne klubben må den fremtidige treneren ha tro på seg selv i hvert fall. Med alle ulvene rundt er det definitivt det viktigste.

Vålerenga (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)
Vålerenga (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)

– Femårsplanen gikk rett og slett i dass, sier Kjellsen i en pressemelding på Klanen.no.

– Vi har på noen år gått fra å være en seriemester med 15 000 på tribunen, til en klubb som trekker 3000 på kampene. Det holder ikke!

Selv om Kjellsen og Klanen støtter avgangen er de likevel fornøyde med noe av det Andresen har gjort.

– Han skal ha ros for å sette fokus på rekrutteringen. Vi ser at det er laget et godt fundament for åra fremover, og det setter vi som har tenkt å fortsette å leve med Vålerenga inn i evigheten pris på, sier Kjellsen i pressemeldingen.

Til tv2.no viser Kjellsen videre til pressemeldingen på Klanens hjemmeside, og sier at supporterklubben har ingenting annet å følge opp med enn det som står der.

Dette er saken:
Mandag ble det klart at Vålerenga og Martin Andresen avslutter samarbeidet, og at Andresen går av som trener for klubben ved sesongslutt.

Les også: Martin Andresen: – Det er som å leve i en realityserie

Martin Andresen (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Martin Andresen (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

– Vi har hatt møter gjennom høsten for å finne en god langsiktig avtale, men vi kom ikke frem til noe. Da var det naturlig at vi valgte denne løsningen med avslutning nå, sa styreleder Åge Petter Christiansen på Vålerengas pressekonferanse mandag ettermiddag.

– Vi har ikke fått de resultatene vi ønsket oss de to siste sesongene, på topplan. Vi fant ikke løsninger for fremtiden sammen, så nå går vi hver vår vei.

– Vi er godt fornøyde begge to med at vi gir oss denne sesongen her, sa Martin Andresen på pressekonferansen.