Bjorndalen
Bjorndalen

Landslagstrener Grubben varsler Bjørndalen-opptur

– Han er på et høyere nivå nå enn på samme tidspunkt i fjor, sier Roger Grubben.

Skiskytterlandslaget er for tiden på høydesamling i Frankrike. Der skal Emil Hegle Svendsen & co. være i nesten to uker til. Landslagstrener Roger Grubben røper at han er fornøyd med tingenes tilstand en knapp måned før åpningsrennet på Beitostølen.

– Det ser veldig bra ut. Vi er på høydesamling i Frankrike nå, og de guttene som er her gjør en veldig god jobb. Vi har hatt gode økter. Vi er på et stille og rolig sted i Frankrike. Vi er nesten de eneste som er her. Nå gjenstår bare finpussen frem mot Beito, sier Grubben til tv2.no.

Tror på Bjørndalen
En av dem som er i slag er Ole Einar Bjørndalen. Grubben tror Simostranda-ekspressen vil heve seg kraftig fra forrige sesong.

– Det har gått stabilt fremover med Ole. Treningen tyder på at han er bedre i rute enn i fjor. Det ligger bedre til rette for at han får en god sesong i år. Etter den sesongen Ole hadde i fjor, så er det klart man blir litt usikker. Men jeg tror han er på et høyere nivå nå enn på samme tidspunkt i fjor, sier Grubben.

LES: Ole Einar Bjørndalen separeres fra konen

Også Hegle Svendsen er i rute, skal vi tro Grubben.

– Emil var litt småsyk under sommer-NM, men han er på plass igjen og absolutt på høyt nivå. Hvor høyt det er i forhold til konkurrentene får vi se i verdenscupåpningen i Östersund, sier Grubben.

Justerer sesongplanen til Bø
Sykdom tvang Tarjei Bø til å bli hjemme fra høydesamlingen. Grubben innrømmer at han ikke vet hva som skjer med Bø i tiden fremover.

– Det er vanskelig å si hva som skjer fremover. Det er en udefinerbar situasjon, men vi må passe på at vi ikke presser og stresser ham. Da gjør man som regel feil. Vi må sørge for at han kommer stabilt og bra tilbake, sier landslagstreneren.

LES: Syk Tarjei Bø må droppe høydesamling

– Justerer dere planene for sesongens hans?

– Det er det ingen tvil om. Det nærmer seg sesongstart, men vi har ikke lyst til å legge ut noen datoer for når han er konkurranseklar, sier Grubben.

Verdenscupen starter i slutten av november i Östersund.