eli kari til nett
eli kari til nett

– Elin og jeg har ledd mye av at jeg skal lære henne opp

Vær-Eli Kari fikk opplæring av Elin Tvedt for 12 år siden.

Tirsdag ble det kjent at Elin Tvedt dukker opp som værdame på TV 2 igjen.

Det synes hennes avtroppende kollega Eli Kari Gjengedal er flott.

Les også:Vær-Elin er tilbake!

– Ringen er sluttet

I 12 år har Eli Kari jobbet som værdame i kanalen, og har blitt en av TV 2s største profiler. Nå kommer hennes mentor Elin Tvedt tilbake som værpresentatør.

– Jeg synes det er flott at Elin kommer tilbake og er glad på TV 2s vegne. Hun kommer tilbake med 12 års erfaring fra TV og har mye å tilføre StormGeo , sier Eli Kari Gjengedal til «God Kveld Norge».

Elin Tvedt jobbet som værdame i TV 2 fra 1996 til 2000, og da var det Eli Kari som kom inn i hennes stilling.

– Elin og jeg har ledd mye av at jeg nå skal lære opp henne. For 12 år siden var det Elin som lærte opp meg, så nå er ringen sluttet, ler Eli Kari.

Mye har skjedd i StormGeo etter at Elin Tvedt sluttet i 2000.

Hun trenger en grundigere opplæring enn den hun selv ga til Eli Kari for 12 år siden.

– Vi har mange nye ting hun må lære seg, ny grafikk og avvikling. Vi leverer også været til Nyhetskanalen, så det blir endel nye arbeidsoppgaver for henne, men det takler hun bra, avslutter Gjengedal.

Les også:Elin Tvedt ble mamma igjen

– Det tok helt av

COMEBACK: Til høsten får vi se Elin Tvedt som værdame på TV 2 igjen. (Foto: Aas, Erlend)
COMEBACK: Til høsten får vi se Elin Tvedt som værdame på TV 2 igjen. (Foto: Aas, Erlend)
Tirsdag gjestet hele landets vær-Elin TV 2-programmet «Ettermiddagen» og fortalte at den første tiden som værdame var nervepirrende.

– Jeg husker min første værmelding. På vei til den sendingen bremset bussen litt for hardt og da begynte jeg å grine. Jeg har aldri vært så redd før. Jeg var veldig ny, og redd for å få jernteppe. Det gikk på ett vis, sier Elin til programleder Sarah Natasha Mellbye.

Videre avslører 38-åringen at oppmerksomheten og rampelyset som fulgte med jobben var noen ganger vanskelig å takle.

– Det første halvåret var det veldig gøy. Og så kom det en periode hvor jeg ble veldig paranoid fordi jeg skjønte at jeg ikke hadde kontroll. Det tok egentlig helt av en stund. Jeg husker det var slutt mellom kjæresten min, men vi var venner fortsatt. Vi skulle handle sammen på Ikea, og to minutter etter vi forlot Ikea så ringte VG og spurte om vi var sammen igjen, forteller Elin.

Etter hun sluttet som værdame ble Elin programleder for «71 grader nord», «Frokost-TV» og deltok i «Skal Vi Danse» i 2009.

Les også:Elin Tvedt orket ikke bruke PC