hotelltyveri (Foto: TV 2)
hotelltyveri (Foto: TV 2)

Marius, Katrine og Jomar ble robbet med låst hotelldør

Vi sjekket hvor lett det var å hente ut andres ting fra hotellene.

Det er kjedelig å bli frastjålet verdisaker på ferie, ekstra irriterende er det når verdisakene blir stjålet fra låst hotellrom, uten tegn til innbrudd.

Har uvedkommende fått tilgang til rommet med nøkkel?

Jomar og Katrine er på ferie på Magaluf i Spania med Ving, og har blitt frastjålet ting fra hotellrommet, uten at det var tegn til innbrudd.

Les også: Mann nappet Anne Beates bankkort fra minibanken

– Veldig kjipt

– Det var vel andre dagen vi ble stjålet fra, nesten alle klærne mine ble stjålet og mye diverse, i tillegg forsvant en del penger. Det var veldig kjipt. Vi vet ikke om de har kommet inn på natta eller om dagen, eller hvordan de har klart å komme seg inn, sier Katrine til Redd ferien min.

– Det vi vet er at hvem som helst kan gå i resepsjonen og hente ut hvilket som helst nøkkelkort, sier Jomar.

Etter at Katrine og Jomar anmeldte tyveriet kom politiet til hotellrommet.

– De sjekket om det var noen mulighet for at noen kunne klatre inn på rommet, men det var det ingen mulighet for, sier Katrine.

Saken fortsetter under bildet

hotelltyveri2 (Foto: TV 2)
hotelltyveri2 (Foto: TV 2)

– Rommet var låst

Marius er på ferie på Rhodos i Hellas med Star Tour, i likhet med Katrine og Jomar har også han blitt frastjålet ting fra sitt hotellrom, blant annet en iPad. Med rom i femte etasje er det lite sannsynlig at tyven har kommet seg inn gjennom verandadøra.

– Jeg tror noen har låst seg inn og tatt det, om det er hotellansatte eller om noen har gått i resepsjonen og fått nøkkelen, det vet jeg ikke. Det eneste jeg vet er at rommet var låst, sier Marius til Redd ferien min etter å ha vært hos politiet på Rhodos.

– Da jeg kom ned sa de «OK, but we have no responsebility for this», jeg tolket det som at de ikke bryr seg, sier Marius.

Kommer vi oss inn på rommene?

Hvor enkelt er det å få tilgang på andres hotellrom? Vi har prøvd å komme oss inn på hotellrom fra Star Tour, Ving og Apollo.

Først sender vi inn lydmannen vår på Star Tours hotell, der Marius bor. Han kommer seg inn uten problemer, og tar med seg klokka til Marius sin kompis fra hotellrommet.

Det er heller ikke vanskelig å komme inn på Ving-hotellet der Katrine og Jomar bor. De spør verken om navn eller bevis på at muldvarpen vår bor på hotellet.

Fra Apollo-hotellet henter lydmannen ut en mobiltelefon fra et hotellrom.

Les også: Her blir TV 2 jaget av rasende hotelleier med balltre

Ving: – Ikke bra i det hele tatt

Hva synes reiseselskapene om dette?

– Det er ikke bra i det hele tatt, det sier seg selv, sier Christian Grønli, administrerende direktør i Ving til Redd ferien min.

Grønli har gjort en tilsvarende test i Finland for å sjekke hvor lett det var å få ut nøkkelen fra rommet.

– Det tok bare noen sekunder, så hadde jeg nøkkelen, sier Grønli.

– Dessverre er nok det eksemplet dere viser ikke enestående, det viser bare at det er viktig at hotellene innskjerper sine rutiner for utlevering, slik at ingen uvedkommende får utlevert nøkler, sier Grønli.

Saken fortsetter under bildet

ving123 (Foto: TV 2)
ving123 (Foto: TV 2)

Star Tour: – Hotellet har ansvar

– Hotellet har ansvar for at nøklene blir levert ut til riktig person. Jeg har reist mye rundt, og det er sjelden jeg blir spurt om navn når jeg henter nøkler i resepsjonen, sier Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonssjef i Star Tour.

– Men i etterkant av at dere hadde gjort denne testen så kontaktet vi hotelldirektøren. Hun sa også det at de har nok kanskje vært litt slappe med utlevering av nøkler nettopp fordi de ikke har sett på det som et problem men at de umiddelbart skulle endre rutinene. Når det er sagt tenker jeg også at det er veldig viktig å bruke de små minisafene som står på de aller fleste hotellrom og legge inn verdigjenstander når du ikke er på rommet, sier Larsen-Vonstett.

Les også: Guttegjeng fikk hotellrom med barnesenger og knøttebad

Saken fortsetter under bildet

startour123 (Foto: TV 2)
startour123 (Foto: TV 2)

Apollo: – Skremmende

Apollo får også se opptak av at vi henter ut noen andres romnøkkel på deres Hotel Riviera på Rhodos.

– Det var litt skremmende å se. Det bør være en helt annen kontroll på hvem som får nøkler i resepsjonen. Vi ber om at resepsjonen skal be om identifikasjon, dét er normale prosedyrer for hotellresepsjoner. Man skal være helt sikker på at det er en som bor på hotellet, før man gir ut nøkkel, sier Helen Begby i Apollo.

tyv-apollo123 (Foto: TV 2)
tyv-apollo123 (Foto: TV 2)