Ida Charlotte og mamma Mona i Ingen kjære mor (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Ida Charlotte og mamma Mona i Ingen kjære mor (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Ingen Kjære Mor Deltagere (Foto: Bjørgli og Bergersen/TV 2)
Ingen Kjære Mor Deltagere (Foto: Bjørgli og Bergersen/TV 2)

20 år gamle Ida Charlotte har ingen plikter hjemme

Sammen med fem andre jenter ble hun sendt ut i jungelen for å bli voksen.

I kveld er det premiere på TV 2s nye realityprogram «Ingen kjære mor», der seks bortskjemte jenter blir sendt på en ekstrem dannelsesreise. Turen går til Borneo i Malaysia, der de skal testes, utfordres og forhåpentligvis utvikles.

Se en smakebit i videoen øverst i saken.

Før jentene dro visste de ingenting om hvor eller hva de skulle.

– Da vi kom til jungelen tenkte jeg «hva i all verden har jeg begitt meg ut på». Jeg var ganske skremt. Det var mange dyr og mye rare lyder, så det var veldig skummelt, forteller 20 år gamle Ida Charlotte Eriksen til tv2.no

Se første episode gratis her

– Hun har det for lett hjemme

I serien blir de seks jentene definert som en såkalt «curlinggenerasjon», som betyr at foreldrene i velmente forsøk har lagt alt til rette for barna sine og kostet foran dem hele livet.

Mona Børrestad (39) er moren til Ida Charlotte, og hun innrømmer at hun ikke har satt høye nok krav for datteren sin.

– Jeg er nok litt curlingmamma, men samtidig har jeg vært streng og satt krav, men kanskje ikke store nok. Hun har det for lett hjemme med tanke på at hun har rene brettede klær i skapet til en hver tid, og maten står klar på bordet. Jeg er opptatt av at alt skal være på stell hele tiden, og det har hun hatt det godt med, forteller Børrestad.

Bli litt bedre kjent med de seks jentene her.

(Saken fortsetter under bildet)

Ida Charlotte og mamma Mona i Ingen kjære mor (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Ida Charlotte og mamma Mona i Ingen kjære mor (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

Meldte seg på selv

Det var datteren som selv meldte seg på programmet for å få en utfordring, og Børrestad er glad for det.

– Da jeg fikk høre at hun hadde meldt seg på tenkte jeg at det var en opplevelse hun hadde hatt godt av. Jeg hadde ikke forventet at hun kom til å melde seg på noe sånt, og jeg hadde nok ikke meldt henne på selv, forteller 39-åringen og legger til:

– Ida Charlotte er nok veldig bortskjemt i forhold til at hun ikke har noe ansvar hjemme, men alt i alt er hun er en pliktoppfyllende jente. Selv om hun er bortskjemt på enkelte ting, så er hun ikke en bortskjemt drittunge.

Nå skal denne mannen oppdra de bortskjemte jentene

Pakket høyhælte sko

Linn Adriana Thomassen (20) trodde hun hadde pakket smart før hun reiste.

– Vanligvis tar jeg med meg fem par høyhælte sko, men jeg denne gangen hadde jeg bare med meg ett par. Det lå jo også noen kjoler i kofferten, men treningsklær var det viktigste. Jeg hadde også gått til storinnkjøp av våtservietter og tørrshampo, forteller hun.

Eriksen hadde også pakket med seg vanlige klær, men det skulle fort vise seg at pakkingen var forgjeves. Muligheten til å dusje og stelle seg var tilnærmet null og de måtte bruke friluftsuniformer - noe alle jentene reagerte sterkt på.

Linn Adriana Thomassen i Ingen kjære mor (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
Linn Adriana Thomassen i Ingen kjære mor (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

– Jeg savnet en deodorant. Det gikk ikke an å dusje, så det var ganske ille hygieneforhold på turen. Vi stinket, forteller Eriksen.

– Jeg savnet å føle meg ren. Jeg hadde trengt litt parfyme, men vi ble vant til å lukte vondt, forteller Thomassen.

Les også:Nå blir det «Ingen kjære mor» for disse jentene

Tårevåt opplevelse

– Jeg hadde et mål om ikke å skrike eller gråte på TV, men det har jeg ikke klart. Opplevelsen var mye hardere enn jeg trodde. Jeg fikk tilbakemelding på at jeg var sterk og det påvirket mestringsfølelsen min enormt.

– Jeg var veldig ice queen da jeg kom til Borneo og jeg blokkerte følelsene mine, men takket være vår mentor John Øyvind Livden ble opplevelsen overkommelig.

Det er flere av jentene som gjennom serien feller tårer. Til tross for en krevende og til tider maktesløs reise, har ikke opplevelsen vært forgjeves.

Hvordan jentene klarer seg i jungelen kan du se på premieren av «Ingen kjære mor» på TV 2 i kveld klokken 20.00, etterfulgt av andre program klokken 21.40. Videre vil programmet gå tirsdager klokken 21.40.

Bli litt bedre kjent me de seks jentene her.