hans erik (Foto: Robert Eklund, © dS)
hans erik (Foto: Robert Eklund, © dS)

Barnevernet vurderte å ta fra dem datteren

Hans-Erik Dyvik Husbys kone Gro misbrukte kokain under graviditeten - myndighetene sto klare for å gripe inn.

Artist og skuespiller Hans-Erik Dyvik Husby og kona Gro lever i dag et lykkelig liv på en herregård i svenske Skåne sammen med deres datter Else Victoria (3).

Rusproblemer

Men da paret ventet sin lille datter, var livet alt annet enn idyllisk. I biografien «Hank», som kommer ut torsdag, forteller Hans-Erik om den tøffe tiden.

Den tidligere Turboneger-vokalisten hadde vært rusavhengig i flere år gikk på det lovlige, men rusende heroinsubsituttet Subutex da kona Gro var gravid. Selv var hun avhengig av kokain i starten av svangerskapet.

Sosialkontoret og barnevernet fulgte nøye med på parets situasjon, og sto klare til å gripe inn etter fødselen.

Les også: Her er Hans-Erik Dyvik Husbys drømmeslott i Sverige

Barnevernet sto klare

– Da jeg først hadde bestemt meg, var det overraskende lett å slutte. Jeg kuttet ut kokain fra den ene dagen til den andre. Det som var vanskelig, var å ta inn over seg hvor kaotisk livet var blitt bare på noen måneder. Rett utenfor døra sto sosialkontoret, med barnevernet klart til å ta over så snart barnet var født, forteller Gro til Se og Hør.

Les også: Hank støtter kokaindømt

Rusfrie

Både Hans-Erik og Gro klarte å komme seg ut av rusmisbruket innen datteren kom til verden i desember 2008. Et år senere vurderte barnevernet situasjonen, og mente at paret var skikket til å ta seg av sin lille datter.

– Hun har snudd opp ned på alt. Fra å leve i en rotløs tilværelse med mye destruktivt mørke, kom det et lite barn til verden med løfte om håp og kjærlighet. Men også med krav om ansvar og kjærlighet tilbake, sier Hans-Erik Dyvik Husby til ukebladet.

Les også: Hans-Erik Dyvik Husby: – Hun har endret og snudd opp ned på alt i min verden