FrankSchleck
FrankSchleck

Schleck om dopingsaken: – Jeg har en god følelse

Fränk Schleck forklarte seg for det luxembourgske antidopingbyrået.

Fränk Schleck var den eneste rytteren som testet positivt på en dopingprøve under årets Tour de France. Sykkelstjernen avga den positive prøven etter den 13. etappen.

Schleck hadde spor av stoffet xipamide i urinen. Ifølge Wikipedia er Xipamide et vanndrivende stoff som brukes til behandling av hypertensjon og ødem. Det kan også benyttes til å skjule andre kjemiske stoffer.

Les også: Andy Schleck: – Jeg er sikker på at han ikke har tatt noe

Mandag var Schleck i møte med det luxembourgske antidoping-byrået (ALAD). Etter møtet var Schleck positiv.

– Først vil jeg få takke ALAD. De ga meg mulighet til å bli hørt. Vi overleverte vår omfattende mappe til de rette myndighetene for en uke siden, og nå må vi gi dem den nødvendige tiden til å komme frem til en dom, sier Schleck til wort.lu.

Schleck har hele tiden bedyret sin uskyld, men han ble suspendert fra RadioShack da den positive prøven var et faktum. Storebroren til Andy hadde en god følelse da han hadde avgitt sin muntlige forklaring til ALAD.

– Jeg er veldig fornøyd, og jeg har en god følelse. Vi har investert mye krefter og energi i forsvaret vårt. Jeg har tiltro til at disiplinærkomiteen vil fatte den riktige beslutningen etter vårt vitnesbyrd, sier Schleck.

Schlecks lagkamerat Maxime Monfort var til stede da 32-åringen forklarte seg for ALAD.

– Jeg er her som hans venn og for å fortelle sannheten, sa Monfort.