Ardian Gashi (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Ardian Gashi (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Gashi: – Regnet med at jeg var ute av bildet

31-åringen er tilbake på landslaget for første gang siden 2005 og mener selv han er blitt en mye bedre spiller siden han forlot Fredrikstad for tre år siden.

Larnaka (TV 2 Sporten):

Bård Borgersen, Atle Roar Håland og Terje Skjeldestad er noen av spillerne som var med i troppen da Ardian Gashi 12. oktober 2005 spilte sin foreløpig siste landskamp.

Det er faktisk så lenge siden at Gashi selv ikke husker når han sist dro landslagstrøya over hodet, og fra Hviterussland-kampen i 2005 er kun John Arne Riise og Brede Hangeland med i troppen til Kypros-kampen.

Helsingborg-spilleren ble meget overrasket da administrativ leder for landslaget, Guttorm Dilling, ringte i 23.30-tiden lørdag kveld.

– Jeg hadde ikke lagret nummeret hans og tok ikke telefonen, men da jeg fikk sms, ringte jeg opp igjen med en gang. Det var bra jeg ikke var ute på byen med lagkameratene, sier Gashi til TV 2 Sporten.

Les også: Slik blir Norges lag mot Kypros

Helsingborg-spilleren sier selv han ikke hadde gitt opp håpet om å bli kalt inn, men at han ikke har hatt noen form for dialog med landslagsledelsen de siste årene.

– Man lever alltid i håpet, men jeg regnet jo med at jeg var ute av bildet. De har sikkert fulgt med, og jeg håper jeg fikk sjansen nå på grunn av gode prestasjoner over lang tid, sier Gashi.

– Mener du selv du har vært god nok lenge?

– Ja, det er jo min mening. Jeg har spilte gode matcher i Europa og generelt fått bra status i Helsingborg og svensk fotball. Det er ikke mange motstandere som liker meg, men Helsingborg er fornøyde, sier Gashi og smiler.

Trives i Sverige
Han spilte for Molde, Ørn-Horten, Vålerenga, Brann og Fredrikstad før han forsvant til Allsvenskan som en av få nordmenn de siste årene i forhold til strømmen motsatt vei over grensen. 31-åringen mener selv han er langt bedre nå enn da han forlot FFK for tre år siden.

– Jeg har utviklet meg som fotballspiller, fått mer veiledning i den sentrale midtbanerollen og er mye klokere når det gjelder organisering og slike ting. Men aggressiviteten er den samme, forsikrer Gashi, som har to og et halvt år igjen av kontrakt med HIF.

–Jeg stortrives og har omsider også fått familien over. Å bo i Sverige kan jeg absolutt anbefale selv om jeg har begynt å blande inn noen svenske ord i språket. Heldigvis merker jeg nå at de forsvinner fort når jeg kan snakke med andre nordmenn, sier Gashi.

Født i Kosovo
Selv er han født i Kosovo og kom til Norge som 8-åring. Midtbanespilleren har flere ganger stilt opp i showkamper i hjemlandet som ikke er anerkjent som egen stat og dermed heller ikke er medlem av UEFA og FIFA.

– Første gang var vel i 2005 eller 2006, også var jeg med én gang for et par år siden. Da hadde det skjedd veldig lite utvikling, og det er lite system på ting der, men jeg håper de klarer å få til noe bra. Siden de ikke får spille offisielle landskamper, arrangerer de oppvisningskamper på nasjonaldagen og slikt. Befolkningen der nede trenger noe positivt i hverdagen.