Brasse
Brasse

Drømmemål og utenomsportslig bråk i Ull/Kisa

Det ble mye action i den 26. serierunden i Adeccoligaen.

Sarpsborg tilbake på skinner med sterk seier borte mot Glimt!

Glimts siste mulighet for å hekte seg på i kampen om direkte opprykk forsvant med 2–3 tapet for Sarpsborg 08 denne runden. For Sarpsborg 08 var seieren et langt steg mot å sikre seg direkte opprykk, da dette kanskje var den mest vriene kampen de har igjen i årets sesong. Selv om Glimt hang godt med i periode, spesielt i starten av begge omgangene, vant sarpingene en fortjent seier til slutt. Vi kom til 6–7 i sjansestatistikken, noe som også forteller om en relativt jevn kamp.

Tapet, som var Glimts første etter en rekke på tre uten tap, sendte Glimt ned på 6. plass på tabellen. De har riktignok tre poeng ned til laget under kvalikstreken, men må virkelig opp i ringene for å i det hele tatt ta en kvalikplass. Sarpsborg slo tilbake etter stortapet mot Sandefjord sist, og ligger nå kun ett poeng bak nevnte Sandefjord med en kamp mindre spilt. Snakk om rysare!

Glimt startet kampen klart best, var aggressive og presset høyt og kom til tre gode målsjanser før det var spilt fem minutter. Først var det en avslutning som bortelagets Berge holdt på å styre inn i eget mål i det 2. minutt. Deretter gikk Glimt opp i føringen med 1–0 etter et flott skudd av Thomas Braaten fra 16-meteren i det 4. minutt. Det var på en retur fra corner, hvor man kunne se at Braaten hadde fått noen tips fra tvillingbror Vegar og skrudde ballen elegant bak Larsen i Sarpsborg sitt mål. Og like etter, i det 5. minutt, var forsvarskollega Imingen frempå med et godt skudd som Larsen så vidt klarte å stoppe.

Kampen jevnet seg noe ut etter den gode åpningen fra Glimt, og neste målsjanse var det bortelaget som sto for på en corner. Målscorer Braaten mistet markeringen på Heieren Hansen som headet over fra god posisjon i det 22. minutt. Snaue fem minutter seinere slår Roberts et flott innlegg fra høyre som Solberg og Wiig kun er centimetere fra å styre i mål. Men scoringen måtte komme, og det var Breive som dunket inn utligningen i det 30. minutt etter at Londak åpnet hele det nærmeste hjørnet. Kun to minutter seinere sto det 1–2 da Giæver gikk på et godt løp bak Glimts backfirer og presset Londak til å gi en retur. Den returen banket Wiig knallhardt opp i krysset, utakbart for Londak denne gangen.

Som i de første 45 minuttene var det Glimt som kom best i gang etter pause, og det skulle ikke ta lang tid før det sto 2–2 på tavla. Flott kombinasjonsspill på venstrekanten mellom Johansen og Berntsen, ender opp i at sistnevnte ”henger” opp ballen på bakerste stolpe hvor innbytter Saltnes kommer løpende og smeller ballen i mål på volley. Flott scoring og ny spenning i kampen. Og det er like før hjemmelaget tar ledelsen i det 54. minutt, da Imingen med sin andre store sjanse for dagen skyter rett på Larsen fra 5–6 meter etter en corner.

Men kampens største beholdning var 2–3 scoringen til Sarpsborg 08 og Solberg, en scoring som skulle vise seg å vinne den viktige kampen for laget fra Østfold. Etter litt klabb og babb kommer Solberg seg løs mellom noen Glimt-spillere, ser at Londak står litt langt ute og ”chipper” ballen i en flott bue over den gode målvakten til Glimt i det 60. minutt. Flott teknisk utført og flott overblikk!

For Solbergs scoring var som nevnt kampens siste, og det var også Sarpsborg 08 som kontrollerte kampen inn de siste halvtimen. Glimt kom til et par halvsjanser, men det var bortelaget som var best i denne perioden og skapte flere farligheter foran målet til Londak.

Sarpsborg skal hjem for å møte allerede fortapte Alta på Sarpsborg Stadion i neste runde. Glimt skal bort for å møte Ranheim til en meget viktig kamp rundt kvalikstreken. Ranheim står med 41 poeng, det samme som Glimt!

Start vant transportetappen mot Alta, feires opprykket neste helg?

Med seieren mot Alta, en seier som både var fortjent og ventet, står Start nå med åtte kamper uten tap og hele syv seire på disse kampene. Dermed har laget stilt seg slik at de med seier i neste kamp vil være matematisk sikre for Tippeligaen neste år, med tre kamper igjen å spille. Alta har nå ikke vunnet på sine fire siste kamper og er i realiteten nede i 2. divisjon. Hvis underet skulle skje at Hødd og Strømmen taper sine fire siste kamper og Alta vinner sine, vil laget klare seg. Alt annet vil bety 2. divisjon.

Selv om vi sier at seieren var fortjent, så var Alta farlig frempå både på stillingen 0–0 og 0–1. Men det var Start som var det beste laget og kontrollerte det meste av oppgjøret. Målene ble scoret som resultat av to lange innkast, noe uvanlig for det ellers velspillende Start. Først var det Kristjansson som stanget inn et innlegg på bakerste stolpe, etter en retur fra et langt innkast i det 18. minutt. Like før slutt scoret innbytter Strømstad på et flott skudd, etter noe som så ut som et innøvde innkasttrekk.

Alta reiser neste runde til Sarpsborg 08 for å prøve å holde liv i drømmen om Adeccoliga-spill. Start reiser hjem til Kristiansand og får besøk av topplaget Sandefjord.

Bryne vant skjebnekampen mot Hødd og tok et viktig steg mot fornyet kontrakt!

Etter å ha fått rundjuling sist mot TUIL, reiste Bryne seg på hjemmebane og vant den meget viktige kampen mot Hødd 1–0. Seieren kan sies å være fortjent, men det var to gode keepere og stenger som hindret begge lag å produsere flere mål enn det ene i denne kampen. Med seieren slo Bryne tilbake etter tre kamper uten seier, og fikk seg et lite pusterom i nedrykksstriden. Hødd tapte sin tredje kamp på de fire siste kampene, og ligger nå a poeng men med bedre målforskjell enn Strømmen på den siste nedrykksplassen.

Kampens eneste scoring kom i det 30. minutt. Den ellers meget solide høyrebacken til Hødd, Latifu, klarerte ballen i ryggen på en Brynespiller slik at den havnet hos Jakobsen. Jakobsen viste god balanse og teknikk da han dempet ballen og banket den inn på halvvolley i det lengste hjørnet.

At det ikke kom flere mål i denne kampen er nær sagt et under. Både Jakobsen og Urstad hos hjemmelaget hadde gedigne muligheter, det samme hadde Aursnes og Sellin hos Hødd.

Bryne reiser bort for å møte kvalikjagende HamKam. Hødd reiser hjem til Høddvoll for å ta i mot topplaget Mjøndalen.

KIL misbrukte muligheten til å melde seg på i kvalikracet!

Det var et meget redusert Ranheim som tok et viktig bortepoeng mot KIL på Gjemselund. KIL var nok det beste laget sett kampen under ett, men et Ranheim med god moral snudde kampen og ledet faktisk inn i de ti siste minuttene og kunne fort ha tatt med seg alle poengene nordover med litt mer hell. Med kun det ene poenget er KIL nå fem poeng fra en kvalikplass, og har ikke vunnet på sine tre siste kamper. Ranheim har nå tre poeng ned til Kisa og Kamma under kvalikstreken, etter at de kun har ett tap på de siste fire kampene.

KIL tok ledelsen like før pause. Tuelo Johansen, både med hell og dyktighet, fikk til slutt ballen frem til Myklebust på høyrekanten. Vingen la ballen hurtig til rette og klinket den inn i motsatt hjørne i det 44. minutt.

I de siste 45 minuttene kom det tre scoringer. Begge Ranheim sine mål kom etter svake involveringer fra hjemmelaget. Først var det Valderhaug i KIL-målet som gir en retur på et enkelt skudd som Karlsen setter inn i det 58. minutt. Deretter er det eller meget gode Shindika, som bakerste mann slår ballen i en Ranheim-spiller slik at han kommer alene med Valderhaug. Og alene med Valderhaug gjør ikke Krogstad noen feil og setter inn 1–2 i det 74. minutt. Med snaue ti minutter igjen satt KIL inn utligningen etter corner. Ballen går igjennom feltet og havner hos Hæstad som trygt header inn 2–2.

KIL reiser neste runde til Sandvika for å møte bunnlaget Bærum. Ranheim skal hjem på eget kunstgress og tar imot Glimt.

RØDE Notodden tapte klart mot målkåte TUIL!

TUIL fortsetter å pøse inn mål, og det trioen Lysvollx2 og Ahamed er virkelig ”on fire” for tiden! Borte mot Notodden lagde alle de tre nevnte hvert sitt mål, og laget stoppet ikke før de hadde puttet fem mål i nettet bak keeper Marques. Notodden ledet relativt fortjent til pause med 1-0, men med hele fem mål bakover etter sidebyttet ble det stortap for bunnlaget. TUIL tok med seieren sin andre strake seier, begge med 5-1, og har nå en liten luke ned til Hødd og Strømmen. Notodden tapte for andre kamp på rad, og er i realiteten klare for 2. divisjon.

Notodden pådro seg nok en gang et rødt kort, denne gang på stillingen 1–1. Man vet aldri, men alle de gule og røde kortene sesongen igjennom kan ha kostet laget en del poeng som ville vært kjærkomne i bunnen av tabellen. Denne gang var det Alsaker som fikk sitt tredje røde kort for sesongen, da han skallet til en liggende Ahamed.

Målene i kampen kom ved Amundsen hos Notodden i det 31. minutt da han avsluttet et flott angrep med å banke inn kula fra bakerste stolpe. TUIL utlignet på straffe ved Johansen i det 48. minutt, etter at han selv noe lett falt i bakken etter en dytt i ryggen fra Lien. Ahamed skaffet ledelse til bortelaget i det 62. minutt da han fikk en lett oppgave på blankt mål fra fem meter. Syv minutter seinere var det V. Lysvoll som iskaldt alene med keeper Marques kipper ballen i mål til 1–3. I det 77. minutt er det hans bror, H. Lysvoll, som legger på til 1-4, da han fra skrått hold banker skyter via Marques og i mål. Like før slutt er det innbytter Waage som får gleden av å sette inn 1–5 da han triller ballen i åpent mål fra tre meter.

TUIL reiser hjem til Tromsdalen og får besøk av kvalikjagende Kisa. Notodden reiser til Strømmen Stadion for å møte nedrykkstruete Strømmen.

Fjellstøtt Sandefjord med solid seier hjemme mot Kamma!

Begge lags leire var enige om at Sandefjord vant dette oppgjøret fortjent, da de fremsto meget solide og slo Kamma 2–0 på Komplett.no Arena. Hjemmelaget slapp nesten ikke motstanderen til en eneste stor mulighet, og hadde flere store sjanser til å vinne kampen med større sifre. Når vi vet at Kamma hadde vunnet sine to siste kamper og kjemper febrilsk om kvalikplass, setter det prestasjonen til Sandefjord i et enda bedre lys. Sandefjord har nå tre strake seirer og ligger på direkte opprykksplass med ett poeng mer enn Sarpsborg 08, dog med en kamp mer spilt. Kamma, etter å ha blitt trukket to poeng for økonomisk rot, har nå tre poeng opp til den siste kvalikplassen.

Selv om Sandefjord var best, var den første scoringen litt heldig. Torp får ballen fra Saaliti i det 19. minutt og prøver å skru ballen i mål. Men den treffer et Kamma-bein, skifter retning og sklir inn i mål utakbart for Rønningen. 2–0 kom bare fire minutter seinere, denne gang ved Dieng som var meget god kampen igjennom. Et flott raid hvor han til slutt drar av Jevne Hagen og plasser ballen herlig i det borterste hjørnet, fastsetter sluttresultatet.

Sandefjord reiser til Kristiansand for å møte Start til toppkamp i neste runde. Kamma skal hjem på eget kunstgress, slikke sine sår og prøve å ta tre verdifulle poeng mot Bryne.

Dramatikk i kulissene og kanskje årets mål da Kisa vant klart mot bunnlaget Bærum!

Kisa vant klart, fortjent og overbevisende mot bunnlaget Bærum hjemme på UKI-Arena, og tok tre meget viktige poeng i kampen om å kapre den siste kvalikplassen. Kisa har dermed kun tre poeng opp til Glimt over streken når det gjenstår fire kamper, imponerende av et nyopprykket lag! Bærum er 99,9 prosent klare for 2. divisjon neste år, etter at de kun har tatt ett poeng på sine fire siste kamper.

MEN det er to hendelser denne kampen vil huskes for. En veldig positiv, og en veldig negativ. La oss starte med den negative, som gjorde at Kisas beste spiller i år Flittie Onstad ikke var å finne i troppen til denne kampen. På lørdagens trening havnet han i klammeri med trener Erlandsen og forlot treningen, noe som resulterte i at han ble benket til kampen. Dette aksepterte ikke Flittie Onstad, og forlot spillermøte før kampen. Hvem som har rett eller galt, og hva som har skjedd på feltet, vet kun de involverte. Uansett så er det trist at både klubb, trener og spiller skal komme i negativt søkelys i en flott sesong og etter en sterk seier!

Det POSITIVE er at vi kanskje fikk se årets mål i denne kampen, da Kind Mikalsen sørget for 3–1 til hjemmelaget. Ballen ble slått inn i feltet igjen etter en dødball, hvor Kind Mikalsen treffer klokkerent på et brassespark og ballen synger i nettet! Teknisk, atletisk og fantasifullt utført av den lokale unggutten!

Bærum tok en tidlig ledelse ved lagets toppscorer Shaswari i det 2. spilleminutt, da han vender på en femøring og setter sitt 11. for sesongen. Dos Santos utligner kun fire minutter seinere på et hodestøt på en godt slått corner, og lagene går til pause på 1–1.

Kisa avgjør kampen i løpet av de 13. første minuttene av 2. omgang, da Di Vita Jensen setter enkelt inn 2–1 på et innlegg fra Kristoffersen, nevnte Kind Mikalsen setter inn 3–1 med sitt brassespark og til slutt ved evigunge Kristoffersen som skyter med standbeinet og legger på til 4–1. Ti minutter før slutt scorer Dos Santos sitt andre på et skudd fra ca. 10 meter og legger på til 5–1. Kaptein Sandbu setter inn 2–5 på straffe i det 86. minutt.

Kisa skal bort å møte et annet lag som lagde fem mål denne runden, nedrykkstruete TUIL. Bærum tar imot KIL som må vinne for å ha et snev av håp om kvalik.

KAMPFAKTA

Kamp: Bodø/Glimt–Sarpsborg 08 2–3

MÅL: 1–0 Braaten (3), 1–1 Breive (31), 1–2 Wiig (33), 2–2 Saltnes (47), 2–3 Solberg (61)

GULE KORT

HJEMMELAG: N’Diaye

BORTELAG: Ingen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Londak–Jakobsen, Wemberg, Braaten, Imingen–Knarvik, N'Diaye, Berntsen–Nordberg, Dantas, Johansen

INNBYTTER HJEMMELAG: Saltnes for Knarvik (46), Berglann for Nordberg (74), Braaten for Johansen (82)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Larsen–Jørgensen, Berge, Heieren Hansen, Baigorri–Ihugba, Breive – Giæver–Solberg, Wiig, Roberts

INNBYTTER BORTELAG: Jonvik for Roberts (71), Engebretsen for Solberg (72), Hoås for Giæver (84)

Kamp: Alta IF–IK Start 0–2

MÅL: 0–1 Kristjansson (18), 0–2 Strømstad (88)

GULE KORT

HJEMMELAG: Thomassen, Gauseth

BORTELAG: Kristjansson

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Dirscher–Nilsson, Dujilo, Törnqvist, Rolandsen–Nordbye, Måsø, Gauseth, Solberg, Thomassen – Nikolaisen

INNBYTTER HJEMMELAG: Ingen

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Kristiansen–Nouri Pedersen, Mathisen, Vikstøl–Asante, Owello, Kristjansson, Børufsen–Hoff, Vilhjalmsson

INNBYTTER BORTELAG: Tronstad for Mathisen (44), Strømstad for Asante (85)

Kamp: Bryne FK–Hødd IL 1–0

MÅL: 1–0 Jakobsen (30)

GULE KORT

HJEMMELAG: Stokkeland

BORTELAG: Moltu

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Kristiansen–Landro, Møster, Lode, Romslo–Stokkeland, Breimyhr–Larshus Larsen, Urstad, Khattab – Jakobsen

INNBYTTER HJEMMELAG: Nyborg for Khattab (65), Okoli for Breimyr (88)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Urke–Latifu, Klock, Moltu, Grodås–Heltne Nilsen, Aursnes–Helland, Sandal, Sellin – Standal

INNBYTTER BORTELAG: Helnte for Standal (70), Rekdal for Aursnes (87), Kleppe for Sellin (90)

Kamp: KIL Toppfotball–Ranheim IL 2–2

MÅL: 1–0 Myklebust (43), 1–1 Karlsen (58), 1–2 Krogstad (74), 2–2 Hæstad (81)

GULE KORT

HJEMMELAG: Tuelo Johannesen, Blanco, Tiller Larsen

BORTELAG: Ingen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Valderhaug–Hæstad, Førsund, Ryen, Melgalvis–Shindika, Aas, Tiller Larsen – Myklebust, Tuelo Johannesen, Solum

INNBYTTER HJEMMELAG: Blanco for Solum (20), Wigum for Blanco (87)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Muller–Kråkmo, Rønning, Løkberg, Malmo–Stilson, Aasen, Reginiussen, Aasbak–Bye, Karlsen

INNBYTTER BORTELAG: Krogstad for Åsen (41), Izuchukwu for Løkberg (55), Sørli for Aasbak (88)

Kamp: Notodden FK–TUIL 1–5

MÅL: 1–0 Amundsen (31), 1–1 Johansen (48), 1–2 Ahamed (62), 1–3 V. Lysvoll (69), 1–4 H. Lysvoll (77), 1–5 Waage (90)

GULE KORT

HJEMMELAG: Sande

BORTELAG: Rinde

RØDT KORT: Alsaker (Notodden)

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Marques–Sande, Lien, Jahr, Helgerud–Alsaker, Aksnes, Amundsen–Kleven, Khalili, Holmen

INNBYTTER HJEMMELAG: Hagen for Helgerud (69), Ufs for Jahr (72), Nynes for Holmen (81)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Sørensen–Yndestad, Talberg, Bertheussen, Rinde–Kjæve, Johnsen, Johansen, Lysvoll–Lysvoll, Ahamed

INNBYTTER BORTELAG: Strøm for Kjæve (61), Arnøy for Johnsen (81), Waage for Lysvoll (84)

Kamp: Sandefjord Fotball–HamKam 2–0

MÅL: 1–0 Torp (19), 2–0 Dieng (23)

GULE KORT

HJEMMELAG: Bindia

BORTELAG: Ingen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Austbø–Bindia, Dimitriadis, Amankwah, Brix–Torp, Jaiteh, Dieng – Aas–Saaliti, Hansen

INNBYTTER HJEMMELAG: Leigh for Saaliti (74), Lamøy for Dieng (86), Hansen for Hansen (90)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Rønningen–Jevne Hagen, Asani, Lie, Riise–Berg Hansen, Bjerke, Dahle–Jensen, Gundersen, Lehne Olsen

INNBYTTER BORTELAG: Sildnes for Jensen (74), Solhaug for Hagen (86)

Kamp: Ull/Kisa–Bærum SK 5–2

MÅL: 0–1 Shaswari (2), 1–1 Dos Santos (8), 2–1 Di Vita Jensen (47), 3–1 Kind Mikalsen (56), 4–1 Kristoffersen (58), 5–1 Dos Santos (80)

GULE KORT

HJEMMELAG: Mork

BORTELAG: Larsen

LAGOPPSTILLING HJEMMELAG

Vangen–Nordnes, Rosenkilde, Andresen, Kristoffersen–Holmen, Mork, Adebahr, Kind Mikalsen–Dos Santos, De Vita Jensen

INNBYTTER HJEMMELAG: Langås for Mikalsen (77), Snekvik for Mork (84), Jørstad for Holmen (90)

LAGOPPSTILLING BORTELAG

Hjulstad–Troupe, Scheel, Ruud Irgens, El-Masouri–Pellegrino, Aalbu, Sandbu, Berg–Shaswari, Llullaku

INNBYTTER BORTELAG: Larsen for Pellegrino (64), Mikkelsen for Llullaku (72), Roaldsøy for Berg (86)