elling 3 til nett (Foto: Mona Ranum, © ps)
elling 3 til nett (Foto: Mona Ranum, © ps)

– Jeg har ikke lyst til å kvitte meg med Elling

Per Christian Ellefsen savner rollen.

Per Christian Ellefsen er for tiden aktuell som Barberer Sørensen i «Folk og røvere i Kardemomme by». Men han slipper aldri helt taket på karakteren som han er mest kjent for.

Beste velgående

Filmen om Elling ble sluppet for 11 år siden, og rollen ble spilt av Per Christian Ellefsen. Han setter så stor pris på at han fikk rollen og all glede han har hatt av å spille den.

– Elling lever i beste velgående, jeg møter så mange mennesker som kjenner meg igjen som Elling fremdeles, så jeg skjønner ikke helt hva som skjer, sier Ellefsen til «God Kveld Norge».

LES OGSÅ: «Ellings mor» er død

Flott historie

Ellefsen har gjort mange opptredener etter sin siste rolle som Elling i fimen «Elsk meg i morgen», fra 2006. Han savner å spille karakteren, men foreløpig er det ingen planer om mer Elling. Det blir opp til forfatteren Ingvar Ambjørnsen.

– Det er noe spesielt med den karakteren, som jeg ikke får helt kvittet meg med. Jeg har egentlig ikke lyst å kvitte meg med han heller, for jeg synes den skikkelsen er en fantastisk historie om det å være menneske og det å trenge hverandre, sier han.

LES OGSÅ: Ingvar Ambjørnsen: – Jeg drakk hele dagen og røyket tjall om kvelden.

Komplimenter

Skuespilleren bor store deler av året i Italia og landsbyen Triora. Der har også innbyggerne kjennskap til Elling.

– Det går nesten ikke en dag uten at noen nevner Ellling, og spesielt hvis jeg er utenfor Oslo. I Italia der jeg bor så er det mange som kjenner Elling. Det er en ordfører i byen der jeg bor som viste filmen på italiensk. Den var dubbet og det var mange som kom med komplimenter til meg i ettertid, og det var hyggelig, avslutter Ellefsen til «God Kveld Norge».

LES OGSÅ: Per Christian Ellefsen vurderer rettssak mot TV 2