mia1 (Foto: TV 2)
mia1 (Foto: TV 2)

Mia (18) opplevde ferieturen fra helvete: TV 2-Solveig tok til tårene

– Det har vært mye tårer. Det verste er å være alene om nettene, og å våkne alene.

I sommer dro Mia Trøen på sin første sydentur alene med venninnene til Kos i Hellas. Etter en uke ble 18-åringen syk.

– Jeg våknet på hotellet på Kos, også hadde jeg fått vannblemmer i ansiktet. Først regnet jeg med at det var fordi jeg hadde blitt solbrent, så jeg tenkte ikke så mye over det. Så sprakk blemmene mens jeg bada. Og det begynte å hovne opp, og det var veldig vondt og hardt. Jeg fikk ikke til å åpne munnen ordentlig, jeg fikk ikke til å spise, sier Mia til Redd ferien min.

Smertene blir stadig verre, så Mia drar på apoteket og kjøper antibiotika.

Les også: Her blir TV 2 jaget av rasende hotelleier med balltre

Hastesendt til Rhodos

Noen dager senere drar venninnene henne med til legevakta på Kos. Legene beslutter å hastesende henne til Rhodos i Hellas, der de har et bedre sykehus.

– Jeg ble helt sjokkert, og sa til pappa at jeg ikke ville, men han så at jeg måtte.

Prisen: 30.000 kr.

I likhet med hver fjerde nordmann har ikke Mia reiseforsikring. Faren må betale for turen over til Rhodos. Prisen kunne blitt mye høyere. I verste fall kan man ende opp med sykehusregninger på flere hundre tusen kroner uten forsikring.

Saken fortsetter under bildet

mia6 (Foto: TV 2)
mia6 (Foto: TV 2)

– Telefon fra redd jente

Samtidig befinner Redd ferien min seg på Rhodos.

– Sent på kvelden fikk vi telefon fra en redd jente, legene klarer ikke å finne ut hva som feiler henne, forteller programleder Solveig Barstad.

Første gang vi prøver får vi ikke komme inn på sykehuset, men møter Mias venninne Tonje, som tilfeldigvis er på Rhodos, utenfor sykehuset.

– Mia er redd, hun er redd for å ikke våkne opp sier hun. Hun vet ikke hva de har i henne, hun våkner av at de stikker masse sprøyter i henne, tapper blod. Mia har skiftet helt ansiktform, hun er ikke til å kjenne igjen. Alle snakker gresk, sier Tonje.

Les også: Alenemor fikk hotellrom i «potetkjeller»

Ensom på sykehuset

Foreldrene er hjemme i Norge, de er også redde. Faren vurderer å reise til Rhodos hvis legene ikke finner ut hvorfor Mia er syk.

Da vi kommer inn på sykehuset forteller Mia at legene ikke forklarer henne noe, og når hun spør hva de gir henne svarer de «antibiotiks».

I tillegg til språkproblemer og uvisshet om når hun får dra hjem, blir det lange og ensomme dager. Da Mia dro fra Kos i all hast fikk hun heller ikke med bagasjen sin.

– Det har vært mye tårer. Det verste er å være alene om nettene, og å våkne alene, sier Mia.

– Jeg skjønner ikke hva de sier, og jeg har ingen å snakke med.

Saken fortsetter under bildet

mia3 (Foto: TV 2)
mia3 (Foto: TV 2)

Solveig Barstad gråt

Mia begynner å gråte. Solveig Barstad begynner også å gråte.

– Morshjertet banker litt her nå, sier en gråtende Solveig Barstad.

– Nå skal vi snakke med Apollo, og prøve å få tak i noen som kan forklare hva som skjer her, og så skal vi prøve å få deg raskt hjem, sier Solveig til Mia.

Saken fortsetter under bildet

mia2 (Foto: TV 2)
mia2 (Foto: TV 2)

Presseansvarlig for Apollo, Helen Begby, sier de kan hjelpe med en tolk for å finne ut hva som er galt med Mia. Siden Mia ikke har reiseforsikring kan ikke Apollo svare på om de kan få Mia raskt hjem, det er også vanskelig å svare på siden de ikke vet hva som feiler henne.

Les også: Ving droppet «mareritthotell» etter TV-reportasje

Mia kom seg hjem

Da vi møter Apollo senere har de gode nyheter, de forsøker å finne en løsning for å få Mia raskere hjem til foreldrene.

– Det er plass til Mia på flyet i morgen kveld, eller så kan vi sende henne over til Kos sånn at hun kan dra hjem sammen med venninnene sine, sier Apollo-guide Elin Puhasmägi.

Puhasmägi snakker med legene, som sier at Mia kan skrives ut dagen etter, selv om legene ikke har funnet ut hvorfor hun ble syk. Mia var på sykehuset i Rhodos én uke.

Hjemme i Norge klarer heller ikke legene å finne ut hva som har skjedd, men de mistenker at hun har blitt stukket av et insekt. Da blemmene sprakk fikk hun en alvorlig infeksjon. Nå er Mia helt frisk igjen.