Kyle Bennett (Foto: Charles Rex Arbogast/Ap)
Kyle Bennett (Foto: Charles Rex Arbogast/Ap)

OL-syklist ville hindre innbruddstyv – døde i bilkrasj

BMX-stjernen Kyle Bennett (33) er død.

Det melder politiet i Montgomery County, Texas, i en pressemelding. Bennett døde momentant da bilen hans, en truck av merket Toyota, kjørte av veien, traff en jernport og flere trær i høy fart, før den landet opp-ned i et boligområde.

Ingen andre biler eller personer var involvert i ulykken. Bennett, som ikke brukte bilbelte da ulykken inntraff, var ifølge ESPN i hastverk for å avverge et innbruddsforsøk i hans forlovedes bil da dødsulykken inntraff i Texas søndag.

– Bennett var en pioneer i olympisk BMX-sykling og en kilde til inspirasjon for alle som kjente ham, sier administrerende direktør i USA Cycling, Steve Johnson.

Kyle Bennett vant BMX-VM tre ganger i sin karriere og syklet for USAs første BMX-OL-lag i 2008. Han etterlater seg sin forlovede og en ung datter.

33-åringen var ifølge ESPN regnet som en av BMX-sportens mest begavete utøvere, men ikke tøffere enn at han innrømmet redsel før hvert løp i et intervju gjort for ett år siden.

– Jeg har ikke tenkt å lyve. Hver gang jeg kjører opp på toppen til starten, er jeg redd. Men det er en risk du bare må tørre å ta. Hvis du elsker sporten din så mye som jeg, er du villig til å risikere alt, sa Bennett.