Panna Cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt.  (Foto: Ettermiddagen)
Panna Cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt. (Foto: Ettermiddagen)

Ettermiddagen byr på panna cotta

Slik lager du den italienske dessertfavoritten.

Han er «bare» 12 år, men har allerede godt med erfaring fra kokkeyrket. Mandag er Sebastian Skauen Johnsen igjen på plass i Ettermiddagen. Sist serverte han fisk, nå er det duket for desserten.

Sebastian skal lage sin egen favoritt, nemlig panna cotta.

Dette trenger du:

4 gelatinplater

4 vaniljestenger

7 dl kremfløte

2 dl sukker

1 mango (spisemoden)

Melis

2 lime

Slik gjør du:

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Splitt vaniljestengene på langs og skrap forsiktig ut frøene. Varm opp fløte sukker og vaniljefrøene på middels varme. Klem vannet ut av gelatinplatene, og hvisp inn fløten. Bland inn litt revet limeskall og sett til avkjøling.

Saus:

Bland sammen spisemoden mange, sukkervann og litt melis.

Hell sausen over serveringsklar panna cotta og ha litt revet limeskall på.

Velbekomme!