Alex Rosèn, Mia Gundersen og Adil Khan i «Norske Talenter» (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Alex Rosèn, Mia Gundersen og Adil Khan i «Norske Talenter» (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)

Dommerne har måttet sende hjem potensielle vinnere

– Vi føler en sorg for deltakerne som har røket ut som vi vil ha med videre.

I kveldens program av «Norske Talenter» gjør dommerne seg ferdig med sin viktigste oppgave - å plukke ut de beste deltakerne. Neste steg i konkurransen er de direktesendte delfinalene, og etter dommerutvelgelsen er 45 talenter sendt videre i konkurransen.

Men de tre dommerne Mia Gundersen, Alex Rosèn og Adil Khan, mener det ikke var nok finaleplasser i forhold til antall stortalenter.

– Det har vært tøft, vi har hatt potensielle vinnere som har måttet gå ut, sier Adil Khan til tv2.no, etter den tøffe utvelgelsen. Se videointervju med dommerne øverst i saken.

– Femte runde er den drøyeste ever

I kveld fikk vi se hvem som kapret de siste finaleplassene, og dommerne er svært fornøyde med alle finalistene.

– Det har aldri vært så mange bra som har blitt vist bort. Nå er dette min tredje sesong og jeg kan ikke huske at vi har vist bort folk som tidvis er helt på topp. Så da blir man litt lei seg, men nå er det slutt på det og vi ser fremover, for de vi har plukket ut er så bra. Dette kommer til å bli utrolig spennende, sier Alex Rosèn til tv2.no.

At årets talenter skiller seg ut legger de ikke skjul på.

– Femte runde er den drøyeste ever. Det forteller bare at det er så mange mennesker der ute med gudegaver og det er kult, sier Rosèn før Adil legger til:

– Jeg må hoppe med på den. I fjor var fjerde sesongen og allerede da var jeg skeptisk. Men jeg var veldig imponert i fjor, vi hadde fine finaler og en fin vinner, og i år tenkte jeg «NÅ, nå er det ikke mer». Men så var det såpass gøy å jobbe med den gjengen her, så jeg måtte kjøre på. Også har de kommet èn etter èn, og satt lista der oppe, sier han.

Les også:Adil Khan: – Det bruser i kassa mi nå!

Får vondt av de vanskelige valgene

Mia Gundersen har lengst fartstid som dommer, og hun mener jobben aldri har vært så vanskelig som nå.

– Disse dagene har vært de tøffeste noensinne, fordi nivået i «Norske Talenter» har vært sinnsykt høyt i år, så det har vært vanskelig for oss å velge. Men når alt kommmer til alt, så har vi fått noen fantastiske talenter med oss, så det er mye glede som ligger i oss nå, forteller hun.

Etter så mange sesonger satte Gundersen spørsmålstegn ved om det fremdeles finnes like mange gode talenter der ute.

– Vi hadde vanlige forventninger som sier; det er mange talenter der ute, men er de gode nok? År etter år så har Norge vist et det er mye talent, men i år gikk det over all forventning. I år eksploderte det av alt mulig av talenter. Vi har hatt en fantastisk runde sammen oss tre, vi går utrolig godt overens og vi er ganske enige. Selv om vi selfølgelig har kranglet mye, men det er ikke en sånn type krangel som gjør vondt, for vi klarer å bli enige og vi føler en sorg for deltakerne som har røket ut som vi vil ha med. Det er første gang jeg har følt så mye; fy fader at vi måtte sende folk avgårde som skulle ha vært med videre. Det gjør litt vondt for meg.

Les også:Mia Gundersen: – Jeg lo så jeg holdt på å tisse på meg!

Gleder seg til fortsettelsen

Etter i kveld går programmet over i en ny fase, noe dommerne ser frem til.

– Nå er det ikke opp til oss lengre, nå er det publikum og Norge som bestemmer og det er litt deilig. Jeg gleder meg til å dele disse talentene med Norge, de har fortjent det alle sammen, sier Adil.

– Dette er spennende fordi det er så mange favoritter, som i hvert fall jeg har. Jeg vet ikke helt hvem som er best, eller hva folk kommer til å legge vekt på, men èn ting er sikkert; dette blir masse bra TV-programmer.

Se hvordan dommerutvelgelsen ender i kveld klokken 20.00 på TV 2.

Les alt om dommere og deltakere på tv2.no/talenter.