tom (Foto: KGC 102/189)
tom (Foto: KGC 102/189)

Vil droppe scientologi for Katie

Tom Cruise skal være så desperat etter å få Katie Holmes tilbake at han vil bryte med kirken.

Hollywoodstjernen Tom Cruise (50) har vært et høystående medlem av den nyreligiøse bevegelsen Scientologikirken i 20 år.

Nå skal han være klar for å bryte med kirken av hensyn til kjærligheten.

Les også: Tom Cruise kobles til ny kvinne

Sjokk-brudd

I slutten av juni overrasket ekskona Katie Holmes en hel verden da hun gikk offentlig ut og bekreftet at hun skulle skille seg fra Cruise etter seks år ekteskap. En av årsakene til bruddet var ektemannens nære forhold til kirken.

katie (Foto: Mandatory Byline: Diane Cohen/FA)
katie (Foto: Mandatory Byline: Diane Cohen/FA)

Tom Cruise valgte da å inngå en lynrask skilsmisseavtale for å unngå en lang og skitten kamp, noe som ville ha vært en belastning for deres datter Suri og ikke minst også for Scientologikirken.

Les også: Tom Cruise vil saksøke magasin for millioner

Endret seg

Nå kan det derimot se ut til at filmstjernen har endret oppfatning om hva som er det viktigste i livet.

- Nå har han mistet det viktigste i livet sitt. Det har gått opp for ham at hans Scientologi-tilknytning kanskje ikke har skadet i forhold til hans popularitet, men det har kostet ham to ekteskap, sier en kilde til People.

Også ekteskapet med filmstjernen Nicole Kidman tok slutt som følge av hans religiøse overbevisning.

Følte seg mislykket

- Det var en forferdelig og bratt oppvåkning for Tom da Katie presenterte ham for skilsmissepapirene. Han følte seg uovervinnelig før dette, men følte seg mislykket da han mistet Katie.

Og det er derfor skuespilleren nå skal ha distansert seg fra den religiøse bevegelsen.

- Tom vil ikke lenger være Scientologiens ansikt utad. Han holder en svært lav profil og møter opp på de store møtene og årlige begivenhetene, men kun i lukkede forsamlinger, sier kilden til People.

Ifølge det amerikanske magasinets kilder er det sannsynlig at Katie vil vurdere å ta Tom tilbake dersom han dropper all kontakt med sekten.

Les også: Katie Holmes: – Suri er svært utagerende