brækhus (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)
brækhus (Foto: Tor Gunnar Berland, © ps)

Cecilia Brækhus: – Helt jævlig at venninner er utsatt for overgrep

Nå vil VM-vinner Cecilia Brækhus lære jenter å slå fra seg i ny selvforsvarsbok.

For drøye tre uker siden beviste Cecila Brækhus (31) at hun er verdens beste kvinnelige bokser. Nå vil hun lære bort riktig grunnteknikk i selvforsvar til kvinner som kan bli utsatt for en overgrepssituasjon i sin nye bok «Selvforsvar for jenter».

Brækhus er vant til harde slag i bokseringen, men har selv aldri vært utsatt for vold i sitt privatliv.

Les også: Brækhus' venninne skutt av sin egen far

Skjønner ikke

– Jeg har ikke vært det, men jeg har venninner som har har vært det. Det er et tema i Norge som virker litt tabu, men som vi må ta tak i. Norske jenter skal få gå i fred. Det har vært veldig mye de siste årene, og jeg sitter i Berlin og får det med meg, og skjønner ikke helt hva som skjer, sier Brækhus til Dagbladet.

31-åringen er svært opprørt over å tenke på at kvinner - og venninner av henne - er blitt utsatt for vold.

Jævlig

– Det er helt jævlig. Tenk på kvinnene som har vært gjennom det. Tenk om vi kunne unngått det, sier den nybakte verdensmesteren til VG.

Nå ønsker VM-vinneren at det skal bli mindre tabubelagt å snakke om selvforsvar, og håper at hennes nye bok vil kunne bidra til en forskjell.

Opp i lyset

– Alle skal kunne gå i fred. Det er en menneskerett. Men det er dessverre ikke slik. Dette temaet må opp og fram i lyset. Det må ikke være slik at det må en voldtektsbølge til for å få det på dagsorden, sier Cecilia Brækhus til VG.

Les også: Cecilia Brækhus brast i gråt og forlot «Senkveld»-opptak