orkla
orkla

Nils Arne Eggens Orkla rykket opp

Men sjefen sjøl var ikke med på opprykksfesten.

Siden Nils Arne Eggen reiste til Spania, har det vært en laber poengfangst for Orkla. Orkla hadde kun ett poeng på tre kamper, før sesongens siste og avgjørende oppgjør mot Røros.

Før siste serierunde lå Orkla tre poeng foran Bjørgan på tredjeplass i 4. divisjon. Kun teorien kunne frata Orkla opprykk, som før søndagens oppgjør hadde 21 flere plussmål enn Bjørgan.

Men i den tredje kampen uten Eggen, lyktes det endelig for Orkla. De svarte på tiltale, og vant til slutt med imponerende 8-1, og sikret dermed opprykket til tredjedivisjon.

– Det kjennes helt fantastisk ut. Vi spilte en god kamp. Jeg og Nils har snakket sammen siden han dro. Det er jo klart at det ikke har vært noen ideell situasjon, men det gikk bra til slutt, sier en fornøyd assistent Arnstein Røen, til TV 2 Sporten.

Les også: Fikk dommeren til å godkjenne målet som kunne gi eget lag nedrykk - så ble han matchvinner

Tøft uten Eggen
Serieinnspurten har blitt langt mer spennende enn hva mange håpet på. Orkla hadde muligheten til å rykke opp, allerede 4 serierunder før slutt. De sløste bort den muligheten mot Strindheim 2. Siden den tid har det blitt tap mot Heimdal og uavgjort mot Bjørgan.

– Vi gjorde det litt vanskelig for oss selv. Vi hadde to unødvendige tap, og spilte uavgjort mot Bjørgan. Vi skjerpet oss i dag og viste at vi kan spille fotball, sier spiller Gøran Aakerholm.

– Det hadde vært morsomt om han hadde vært her, men han følger med vet jeg. Vi har lært mye av han og han har sikkert gjerne skulle vært med på festen. Jeg fikk høre av assistenten at spissbyttet i pausen var «coaching i verdensklasse», så vi klarer oss, sier Røen.

Se mål fra kampen her:

670921

Kan gå langt
Orkla og Eggen har satt som målsetting at de skal rykke opp en divisjon hvert år. Med Eggen ved roret har spillerne fått ny giv og tror alt er mulig.

– Det kan nå langt det her, satser på Adeccoligaen snart, sier tremålsscorer Per Olav Jensen.

– Vi håper på at det ikke ender på noen år ennå. Med dette laget blir det tøft å gå for en divisjon til, men spillerne kommer til å utvikle seg, sier Røen.

Les også: Se 4. divisjonsspillerens verdensklasse-scoring

Stor forskjell
I forrige sesong slet Orkla i bunnen av 4. divisjon. Årets sesong har vært helt annerledes. Eggen og assisten Røen har virkelig fått fart på Orkla-laget og fikk nå lønn for strevet, i form av opprykk.

– Gir det litt ekstra å ha med Nils Arne Eggen?

– Ja, det er klart det. Vi yter fort noen prosent ekstra. Vi vil ikke ligge på latsiden når han følger med, sier Jensen.

– Det er litt annerledes når han er på sidelinjen. Vi får flere kommentarer og han sier det rett ut, hvis vi ikke gjør jobben vår, sier Aakerholm.

Lært mye
Det har vært en lærerik sesong for både spillere og støtteapparat. Trener Røen gir Eggen mye av æren for den økende entusiasmen.

– Det har vært kjempemorsomt å få være med Nils og lære av han. Samtidig har både spillerne og entusiasmen rundt klubben blitt en helt annen, sier Røen.

– Hvor lenge blir Nils med dere?

– Det vet jeg ikke, men jeg regner med at han blir med oss i ganske mange år til, sier Røen.