Kypros
Kypros

Kypros uten flere sentrale spillere mot Norge

– Hvis det stemmer at de har noen ute, kan det være en fordel, sier landslagssjef Egil Olsen.

Larnaca (TV 2 Sporten): Valentinos Sielis fikk sitt andre gule kort i VM-kvalifiseringskampen mot Slovenia fredag og må sone karantene mot Norge.

Vincent Laban kommer tilbake etter å ha stått over i Maribor, men Sielis får godt med selskap av andre lagkamerater på tribunen.

Ifølge journalist John Leonidou i Cyprus Mail er den kreative formspilleren og matchvinneren fra Island-kampen, Konstantinos Makridis, ute sammen med Andreas Avraam, anvendelige Nektarios Alexandrou, midtstopper Giorgios Merkis og backen Anthos Solomou. I tillegg skal en annen stopper, Junior, ha status som tvilsom.

– Det mangler noen store navn. Flere var ute også mot Slovenia, og det var grunnen til at de tapte kampen mot et lag som ikke imponerte i det hele tatt. Kypros er klart svekket. Det er få kvalitetsspillere å velge i her på øya, og landslaget er veldig sårbare for skader, sier Leonidou til tv2.no.

Les også: Drillo om Kypros-kampen: – Blir like vanskelig som mot Sveits

Mange importspillere
Han forteller at rundt 70 prosent av spillerne i den kypriotiske ligaen er utlendinger, og at dette er et stort problem for landslaget. Fotballforbundet har likevel funnet en måte å øke rekrutteringen på da både portugisiske Junior og franskmannen Laban, som er to av importene i ligaen, har fått kypriotisk pass.

– De to gir laget en ekstra dimensjon. Mot Slovenia nå hadde de to nye midtstoppere og gjorde også to endringer fremover på banen. Det ble meldt da troppen ble tatt ut at de hadde tre mann ute, men at bare to av dem i utgangspunktet skulle spille fra start. Jeg skal studere dette nøyere de neste dagene, sier Norge-assistent Ola By Rise til tv2.no.

– Jeg fikk med meg at Junior, som de har hentet inn, ikke spilte nå. Hvis det stemmer at de har noen ute, kan det være en fordel, sier Drillo, og poengterer at det er assistenttreneren som har best oversikt over tirsdagens motstander.

Les også: Sveitserne rasende på dommeren
Les også: Sveits-treneren viste fingeren til dommeren

Ingebrigtsen så Kypros
Kåre Ingebrigtsen var mannen som dro til Slovenia fredag for å studere den kypriotiske troppen, men By Rise hadde ikke snakket med den tidligere landslagsspilleren enda da han møtte pressen på flyplassen i Zürich lørdag ettermiddag før avreise til Kypros.

– Dette Kypros-laget er på papiret det beste vi har sett i de tre kvalifiseringene vi har møtt dem, men de er ikke sterkere enn at vi kan slå dem, sier By Rise.

I den norske troppen har både Moa og Bjørn Helge Riise meldt forfall med skader. Lørdag dro også Håvard Nordtveit hjem til Norge og Haugesund da han må sone karantene tirsdag. Drillo forteller at Henning Hauger, Markus Henriksen eller Magnus Wolff Eikrem kommer til å ta over hans ankerrolle.

– Henning er mest vant til å spille der, men også Markus og Magnus har erfaring fra den rollen, sier Drillo, som ikke kommer til å kalle inn nye spillere nå for å komplettere troppen.