Lance Armstrong vet hvordan det føles å sitte i den gule ledertrøyen i Tour de France. (Foto: PIERRE ANDRIEU/AFP)
Lance Armstrong vet hvordan det føles å sitte i den gule ledertrøyen i Tour de France. (Foto: PIERRE ANDRIEU/AFP)

Forsikringsselskap krever 43 mill av Armstrong

Fikk utbetalt bonus med betingelsen at han ikke var dopet.

Dopingmistenkte Lance Armstrong risikerer å måtte betale tilbake over 40 millioner kroner i bonuspenger.

Det melder New York Times.

Det var poliseselskapet SCA Promotions som utbetalte summen da Armstrong vant Tour de France i 2004. Pengene var en bonus han hadde forhandlet seg frem til med US Postal hvis han satte rekord og vant seks strake Tourer.

Les også: Nok en Armstrong-hjelperytter innrømmer doping
Les også: Tidligere Armstrong-sjef fikk sparken

Betingelsen for pengene var imidlertid at Armstrong ikke var dopet. Og forsikringsselskapet utsatte også utbetalingen til 2006 grunnet dopingmistanker som følge av utgivelsen av boken «L. A. Confidentiel». Partene ble til slutt enige i et forlik.

Nå vil SCA Promotions ha pengene tilbake.

– Den gang sa Lance til oss at vi var idioter som våget å kritisere ham. Så det er med en viss grad av lettelse at vi nå kan si at han ikke slipper unna. Og forresten, «du skylder oss 7,5 millioner dollar», sier SCA Promotions' advokat Jeffrey M. Tillotson.

En av Armstrongs advokater, Timothy J. Herman, mener SCA Promotions ikke har noen sak.

– Det endelige forliket som SCA skrev under på satte en sluttstrek for dette for lenge siden. SCA gikk med på at de aldri kunne utfordre eller anke dette på noen som helst måte noensinne, skriver han i en e-mail til avisen.

Les også:Hushovd tror han vil bryte kontakten med Lance

Kravet fra SCA Promotions kommer i kjølvannet av den svært omfattende rapporten i dopingsaken mot Armstrong, som ble sluppet til offentligheten onsdag kveld.

Rapporten er knusende i sin dom over US Postals systematiske og omfattende dopingmisbruk, og konkluderer med at laget «hadde det mest sofistikerte, profesjonaliserte og suksessfulle dopingprogrammet som sporten noensinne har sett».

Armstrong selv benekter etter at han har brukt doping i løpet av sin karrière. Men SCA Promotions mener nå at opplysningene som har kommet frem tyder på dette, og at dette styrker deres krav om få tilbakebetalt bonussummen.