Elverum Vard Follo
Elverum Vard Follo

Elverum, Vard og Follo klar for Adeccoligaen

– Sesongen har vært som en amerikansk film, sier Follo-treneren.

Hele tre 2. divisjonslag sikret seg opprykk til neste års Adeccoliga lørdag ettermiddag: Elverum, Vard Haugesund og Follo.

Elverum har kjempet om opprykk hele sesongen, men avgjorde det ikke før etter 2-1-seieren over opprykksrival Raufoss lørdag. Håkon Rønes og Jean Alassane Mendy scoret for de svarte og hvite. Elverum er sju poeng foran Raufoss med én serierunde igjen.

Lokaloppgjøret på Elverum var for øvrig preget av sedvanlig høy temperatur. Raufoss fikk hele to mann utvist i 2. omgang.

Les også: – Slik ender årets Adeccoliga-sesong
Les også: Dette er Adeccoligaens mest effektive spiss

Vard avgjorde i sluttminuttene
Vard Haugesund sikret seg på sin side opprykket med 2-0-seier hjemme over Pors Grenland. Eirik Ulland Andersen og Vetle Myhre scoret målene like før slutt, med bare to minutters mellomrom.

Vard topper avdeling 3 sju poeng foran Fløy med én serierunde igjen.

Follo hadde en langt tøffere oppgave i sin kamp, men tok likevel en sterk 2-1-seier borte over Tromsø 2. Jorge Cordeiro og et TIL-selvmål var nok til å sikre opprykket.

Les også: Fotballtrener må stille i trusa etter veddemål
Les også: Lyn tilbake i toppfotballen

Follo-trener: – En lettelse
Follo leder seks poeng foran opprykksrivalene Asker og Senja, mens Lørenskog endte sju poeng bak i den jevne avdelingen.

Klubben var Ski har lagt bak seg en tøff tid med kampfiksingmistanker hengende over seg. Nå ser cupfinaleaskeladden fra 2010 fremover.

– Jeg må jo å innrømme at dette var vanskelig å forestille seg da kampfiksingssaken sto på som verst. Sesongen har vært som en amerikansk film, og fikk heldigvis en happy ending, sier trener Hans Erik Eriksen til Aftenposten.

Kristiansund er det fjerde laget som skal spille i Adeccoligaen neste sesong. De sikret sitt opprykk for flere uker siden.