jørgen foss
jørgen foss

Jørgen Foss (23): – Folk er redde for å ta på meg

«Overvekt er forbundet med at du er uren».

Jørgen Foss har vært en synlig karakter i mediene den siste tiden som følge av at han gikk ut og kritiserte myndighetenes kostholdsråd.

I vinden

De siste ukene har debatten rast både på sosiale medier, i pressen og i kommentarfeltene etter at hele Norges treningsguru Kari Jaquesson gikk hardt ut mot lederen i «Landsforeningen for overvektige», Jørgen Foss.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

kari-jaquesson og jørgen foss
kari-jaquesson og jørgen foss

Kari Jaquesson viste liten eller ingen medfølelse for at Foss sliter med ekstrem overvekt i sitt sylskarpe blogginnlegg og uttalte blant annet at hun mente han hadde gjemt bort sitt egentlige jeg i et lass av fett.

Les også: – Jeg er sjokkert over Kari Jaquesson

– Folk vil ikke ta på meg

I Dagbladet Magasinet snakker Jørgen lørdag ut om hvordan han gjennom hele livet er blitt mobbet og tråkket på som følge av at han er overvektig.

I en alder av 23 var han blitt så stor at han trodde hjertet ikke ville slå mer. Det endte med at han tok valget om å ta en slankeoperasjon.

– Det verste for med har aldri vært det fysiske, det har vært blikkene jeg får, at folk peker. Overvekt er tabu. Det er forbundet med at du er uren, at du er stygg. Vi vokser opp med folkeeventyr om den feite grisen som bare spiser og spiser. Innimellom kan jeg føle at folk er redde for å ta på meg, sier han til avisen.

Her snakker han også ut om det han opplevde som et personangrep fra Kari Jaquesson.

– Jeg ville snakke sak, så da er det trist med personangrep på meg. Alle rollemodeller, Kari også, burde tenke gjennom hva de sier. Når hun mener det er greit å si at jeg gjemmer meg bak et lass av fett, da tar barn etter henne, forteller han.

Les også: – Foreldre må ta ansvar for at vi skal slippe å få overvektige barn

Fryktet døden

Foss gikk i august ut og fortalte om sin vanskelige kamp mot vekten og frykten for å ikke overleve i operasjonskøen mot slankeoperasjonen.

Han bestemte seg derfor for selv å finansiere det risikofylte inngrepet.

– Å gå til fastlegen og si «Hei, jeg heter Jørgen. Jeg klarer ikke å ta vare på meg selv og trenger hjelp». Det var ekstremt vanskelig. Jeg tror ikke folk skjønner akkurat hvor vanskelig det er. Mange tror det bare er å gå litt mer og spise litt mindre, og så blir du tynn som en strek, men det er mer komplisert enn det, sa Foss til VG.

Les mer: Skuespilleren frykter døden i operasjonskø