eldar1
eldar1

Eldar Vågan: – Viktig at folk får vite om mammas begravelse

Derfor snakker han ut om morens bortgang.

Eldar Vågan har sjarmert dommere og publikum med sin innsats i høstens «Skal vi danse» på TV 2, men bar en knapp uke før han entret parketten, opplevde han å miste sin kjære mamma.

Les også: Slik skal Eldar Vågan komme over den psykiske sperren

– Viktig

Nå forteller han at han synes det er viktig å fortelle om dramaet som inntraff midt i opptakten til programmet.

– Det med begravelsen til moren min, det er litt viktig at folk får greie på det. Jeg er tross alt en kjendis som alle kjenner, så da må de få greie på det og. Og alle skjønner at det er kjelkete for meg å stille på program og sparke til og glise. Men 90 sekunder, det klarer vi, sier han til VG lørdag.

At dette skjedde midt i oppladningen til «Skal vi danse», tenker ikke Eldar særlig på.

– Det er alltid feil dato. Vi begynte med den vanskeligste dansen, og skulle ha fire uker til å øve det. Det fikk jeg ikke. Men i en slik situasjon er det litt andre ting som gjelder, som er viktigere, sier han.

Les også: – Jeg klinte til Elena midt i planeten

Ble 83 år

Det var i Se og Hør at Eldar først fortalte at moren Martha gikk bort like før programstart.

– Hun døde da jeg var på dansetrening forrige lørdag. Mor var 83 år gammel, og til slutt ville ikke hjertet hennes slå mer, sa han til ukebladet.

52-åringen fra Kapp har vært gitarist i Vazelina Bilopphøggers siden starten i 1979. Nå bor han i Bærum med samboer Ellen Bjørnstad og deres to sønner, Elias og Elling.