TEAMET: Var naturligvis fornøyd med laginnsatsen mot Sveits. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
TEAMET: Var naturligvis fornøyd med laginnsatsen mot Sveits. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Dødballsjefen lyktes med plan A og B

Ola By Rise kan ikke huske sist landslaget skapte så mange farligheter på dødball utenfor Norges grenser.

Bern (TV 2 Sporten): – Vi hadde en plan, bra strategi, bra høyde og bra besluttsomhet. Meget godt gjennomført, sier assistent og dødballansvarlig Ola By Rise til TV 2 Sporten om de faste situasjonene.

Det startet med en Brede Hangeland-stuss etter John Arne Riises innoverskrudde frispark etter 17 minutters spill.

Og på den påfølgende corneren var det bare en råsterk reaksjonsredning fra Diego Benaglio som nektet ferskingen Vegard Forren sitt første landslagsmål.

– Jeg så bare keeperen som lå og flagret inne i mål. Surt at den ikke gikk inn, sier Molde-stopperen.

Kaos på corner
Det ble kaos foran det sveitsiske buret også på neste corner og på forsøk nummer fire viste Norge frem nok et cornertrekk og Riise skjøt like over. Backen serverte Hangeland corneren som ga 1-1 før et langt Riise-kast endte i tverrliggeren via Vegard Forrens hode. Det var dødballenes aften i Bern. ii

Og da Sveits fant motgrep mot dødballene som datt ned på bakre stolpe, dro Norge frem en ny variant.

– Vi gjorde en liten vri i pausen da de regulerte seg, og da vi slo foran, vant Brede den duellen. Vi skapte hvert fall fire store sjanser på dødball, sier By Rise.

– Kan du huske sist det skjedde?

– Nei, ikke på bortebane. Jeg kan ikke huske sist vi var så gjennomført disiplinert, helhjertet og kastet bort så få dødballer. Veldig solid, er Drillo-assistentens dom.

– En ære å spille med Brede
Kaptein Hangeland maste lagkameratene fremover etter Sveits’ ledermål, også det etter dødball, men takker Riises presise corner for at Norge fikk med seg ett poeng fra Stade de Suisse.

– Jeg så ganske tidlig at det var mulig å få den i mål. Vi kunne scoret to-tre-fire mål etter dødball med god uttelling, sier kaptein og hærfører Hangeland til TV 2 Sporten.

– Det er en ære å spille med Brede. Han er en fantastisk spiller, en fantastisk mann og en fantastisk kaptein, sier keeper Rune A. Jarstein på spørsmål om stopperens korte tale til lagkameratene etter 1-0-scoringen.

Oppgitt Tarik
I tillegg til Forrens nikk på tampen, traff Tarik Elyounoussi stolpen med sitt langskudd i det 90. minutt. I pressesonen etter kampen beskrev RBK-spilleren med stor innlevelse hvordan han trodde han hadde avgjort.

– Herregud, det sto helt stille. At den ikke gikk inn! Forferdelig kjedelig da vi var så nære. Det hadde vært jævlig kult å vinne her. Rett og slett uheldig at den ikke gikk inn, sier Elyounoussi.