EM-drømmen lever for U21-guttene

Det norske U21-landslaget tapte 0-1 borte mot Frankrike, men drømmen om en plass i fotball-EM lever fortsatt etter første omspillskamp fredag.

Det norske U21-landslaget fikk som ventet en tøff oppgave i Le Havre. En god Arild Østbø i mål hindret Frankrike fra å vinne med større sifre. Spesielt mot slutten av kampen fikk Start-keeperen mye å gjøre, men han lot seg bare slå én gang med ett baklengsmål midtveis i første omgang.

Kampens eneste mål kom etter et fransk hjørnespark i det 22. minutt. Anthony Knockaert spilte til Clément Grenier før førstnevnte fikk ballen tilbake og slo inn i feltet. Thomas Rogne forsøkte seg på en klarering, men var uheldig og stusset ballen videre til Raphaël Varane. Real Madrid-spilleren sto klar ved bakerste stolpe og stanget inn 1-0.

Hjemmelaget ble farligere offensivt etter scoringen, men Norge holdt greit unna. Rémy Cabella sto bak kampens første sjanse etter fire minutter da han fyrte løs fra 20 meter. Ballen gikk like til side for stolpen.

Etter pause bykset de norske gjestene offensivt ut. Anders Konradsen forsøkte seg tidlig på en halv volley, men keeper Ali Ahamada tok ballen i fast grep. Kort tid senere vartet Norge opp med flott spill. Jo Inge Berget lurte seg forbi to forsvarsspillere før han prøvde seg på et skudd mot lengste hjørne. Ballen ble blokkert, men Harmeet Singh snappet opp returen og spilte videre til Stefan Johansen, som banket til like over mål.

I det 70. minutt tvang Yann M'vila fram en meget god redning av Norges sisteskanse. Rennes-spilleren skjøt mot nærmeste kryss, men Østbø fikk en hånd på ballen. Det ble en ny god redning av rogalendingen da Knockaert testet skuddfoten ti minutter senere. (©NTB)