Her redder Zlatan Sverige fra total ydmykelse

Se målet som sørget for seier over Færøyene.

fs omnisport 121012056_vir_ibra_uncut_1350073953714_644 121012 ftp
færøyenesjokk1 (Foto: Skjermdump: Expressen)

Sverige snudde 0-1 til 2-1 på ti minutter i VM-kvalifiseringskampen mot Færøyene fredag. Zlatan Ibrahimovic ble matchvinner for svenskene.

Det så stygt ut for Sverige da Rógvi Baldvinsson skjøt Færøyene i ledelsen drøyt ti minutter ut i annen omgang. Baldvinsson, som spiller for Ålgård i norsk 2. divisjon, fikk ballen inne i feltet etter en svak svensk klarering og gjorde 1-0.

Antonio Cassano og Rogvi Baldvinsson. (Foto: Jers Kristian Vang/Ap)

Innbytter Alexander Kacaniklic hadde bare vært på banen i noen få minutter, men roet de svenske nervene noe da han utlignet etter 65 minutters spill. Zlatan Ibrahimovic slo den målgivende pasningen.

Noe annet enn seier ville likevel ikke vært godt nok for svenskene, og lettelsen var nok derfor stor da Ibrahimovic selv sørget for 2-1 ti minutter senere. Stjernespissen fikk ballen alene med keeper og satte inn seiersmålet. Det var Zlatans 34. mål på landslaget.

Seieren i Torshavn gjør at Erik Hamréns mannskap står med full pott etter to kamper. Færøyene gikk på sitt annet strake tap. (©NTB)