Cosplay (Foto: Synne Hellum Marschhäuser)
Cosplay (Foto: Synne Hellum Marschhäuser)

– Folk tror vi er i utdrikningslag

Lørdag kommer 5000 slike til Oslo. Se bildene

5000 mennesker fra hele Norden samles denne helgen i Oslo for å delta på Desucon: Cosplay utkledd som karakterer fra fra animé, science fiction, fantasy eller spill.

– De kler seg ut, og er den karakteren gjennom hele dagen, sier Alejandro Decap, fra arrangørselskapet Desucon til Ettermiddagen.

De som deltar har til felles at de er over gjennomsnittet interessert i science fiction, fantasy og japansk kultur. Folk i alle aldre deltar på Desucon: Cosplay, Decap forteller at den eldste deltakeren noensinne var i 90-åra.

Les også: Spiller du for mye? Sjekk faresignalene

Har sydd kostymene selv

På bildet viser Linda, Eivind og Maiken fram sine kostymer. De har laget kostymene selv.

– Veldig mange tror vi er i utdrikningslag. Det er veldig mange reaksjoner, noen snur seg unna, andre tar bilde. Det er ofte positive kommentarer «wow, er det en spesiell anledning?», sier Maiken.

Saken fortsetter under bildet

gjengen1 (Foto: Synne Hellum Marschhäuser)
gjengen1 (Foto: Synne Hellum Marschhäuser)

Eivind er Link fra videospillet The Legend of Zelda. Linda med blå parykk og Maiken med blond parykk er utkledd som hver sin karakter fra det japanske sangprogrammet Vocaloid, henholdsvis Miku Hatsune og Rilian Lucifen D´Autriche.

Karakterene synger hver sin sang i programmet. Maiken valgte å kle seg ut som Rilian Lucifen D´Autriche fordi hun er fascinert av Rilians sang.

– Historien til hennes sang er omfattende og det er en tragisk historie. Og jeg er veldig fascinert av sånne tragedier, det var egentlig søskenkjærligheten mellom henne og tvillingbroren, han valgte å dø for henne, sier Maiken.

Maiken har sydd kostymet selv. Hun har studert kjolen, og sydd den ut i fra egne mål og mønster. Kjole, parykk, sko og brosjer har kostet til sammen 8000 kr.

Les også: Nerder er bedre kjærester!

Saken fortsetter under bildekarusellen

– Kjolen tok fem uker

– Jeg brukte en fem uker på selve kjolen, og så 46 timer på broderingen.

Maiken er 20 år, hun har sydd klær omtrent hele livet, og har holdt på med cosplay i syv år. I år skal hun delta i Desucon: Cosplays konkurranse om å bli Nordens beste cosplayer. I forfjor fikk hun tredjeplass, og i fjor fikk hun andreplass.

– Du går opp på scenen, og så skal du være likest mulig. Gjerne med utseende, måten du snakker på, jeg har lært meg litt japansk for å være «in character», sier Maiken som driver med Cosplay fordi hun liker tanken på å skille seg ut fra mengden.

Saken fortsetter under bildekarusellen

– Sverdet er en gammel bildel

Eivind som forestiller Link fra Zelda er med på Desucon: Cosplay for å lage ting.

– Jeg har laget beltene, alle taskene og sverdet – sverdet er laget av en bildel. Jeg gjør ganske mye ut av det. Det å vise det fram er bare slutten på det, jeg synes veien fram er mye morsommere enn å faktisk vise det fram, sier Eivind til Ettermiddagen.

Han har tidligere laget et antrekk likt det karakteren Legolas i Ringenes Herre-filmene bruker.

Les også: Blir syk av rollespill

Saken fortsetter under bildekarusellen

Traff kjæresten på cosplayarrangement

Er det lettere å bli kjent med folk når man er utkledd?

– Det er vel både og, jeg traff min kjæreste på et arrangement i 2009, sier Linda til Ettermiddagen.

– Ja, det er lettere å bli kjent, for det er lett å se hva man liker. Folk som kjenner igjen karakteren min kommer gjerne og sier «å, gud! Du liker også det», da blir det veldig lett å starte en samtale og bli kjent med folk, sier Maiken.

Maiken forteller at omtrent halvparten av vennene hennes også driver med cosplay.

– Jeg liker å ha små teselskaper med venner, da sitter vi i kostymer hele gjengen.