france norge 1 0
france norge 1 0

U21-sjefen tror på EM-plass tross tap: – En tidlig scoring i Drammen, så blir de nervøse

Per Joar Hansen optimist etter 0-1-tap i første playoffkamp mot Frankrike.

Frankrike U21-Norge U21 1-0:

Se kampen i opptak i vårt kampsenter!

Stade Océane/Bergen (TV 2 Sporten): Norges U21-gutter tapte 0-1 for Frankrike i den første EM-playoffkampen fredag kveld.

Etter en forholdsvis jevnspilt start tok Frankrike mer og mer over av banespillet utover i omgangen. Det var derfor fortjent da Real Madrid-talentet Raphaël Varane sendte Frankrike i ledelsen etter 22 minuttter.

Varane steg frem på en corner etter markeringssvikt i det norske forsvaret.

Etter vel 73 minutters spill var det imidlertid ikke spillerne som stjal oppmerksomheten i Le Havre. Seks publikummere stormet nemlig banen ut av intet og overrasket spillerne totalt.

To av dem bar på en banner med antiisraelsk budskap. Ifølge NTB var det en palestinsk markering mot Israel, som skal arrangere EM neste år.

En hel skokk med sikkerhetsvakter fulgte etter banestormerne, noe som gjorde midtbaneområdet ganske så folksomt.

– Dessverre var det ingen streakere, repliserte TV 2-kommentator Asbjørn Myhre tørt.

Se kampreferatet øverst!

Og de den spesielle banestormingepisoden her:

670595

Perry tror på avansement
U21-sjef Per Joar Hansen var langtfra misfornøyd og tror Norge har en god EM-sjanse.

– De scoret på en unødvendig dødball. Men det var ellers langskudd de hadde og de skapte ikke all verden, sier han til tv2.no.

– 0-1 mot Frankrike kan vi leve med. En tidlig scoring til oss i Drammen, så blir det en gjeng med nervebunter fra Frankrike. Det kan jeg si, legger Perry til med et skjevt smil.

Stefan Strandberg mener det også en gode muligheter.

– Vi så glimtvis at de var gode spillere. Men jeg har spilt i Europa League og på dette nivået her. Det er ikke langt opp, sier han til tv2.no.

TV 2 PLAY: Se intervju med Hansen og Strandberg

Les også: Dette er hva som venter U21-gutta
Les også: Se Vegar (21) «skru'n som Ronaldo»

Hevet seg etter pause
Norge havnet litt for øvrig veldig bakpå etter baklengsmålet og slet mot et raskt og velspillende fransk lag frem mot pause. Etter hvilen hevet imidlertid unggutta seg betraktelig og vartet opp med flere gode muligheter. Anders Konradsen og Jo Inge Berget hadde blant annet skudd til side for mål.

Frankrike var likevel ikke ufarlige og hadde også del solide sjanser. Blant annet en gedigen dobbeltsjanse sekunder før slutt.

Men det ente med kun ett mål til franskmennene, og EM-håpet lever i beste velgående for Norge. Hvis Perrys gutter kvalifiserer seg, så vil det være første U21-mesterskap for Norge siden 1998.

Returoppgjøret spilles i Drammen neste uke.