PROVOSERER: «Farmen» Andreas tar med seg gammeldagse dameklær fra markedet i søndagens episode.
PROVOSERER: «Farmen» Andreas tar med seg gammeldagse dameklær fra markedet i søndagens episode.

– Jentene her bør kle seg mer sømmelig

– Det er en mektig provokasjon. Se videoklipp fra søndagens episode.

Mandag satte det populære «Farmen»-eventyret i gang, da nesten 800.000 nordmenn satte seg foran TV-skjermen for å se sesongpremieren.

Hittil har storbonde Andreas Nørstrud provosert deltakerne med et noe umoderne kvinnesyn, og fortsetter å provosere i søndagens episode.

Les også:«Farmen» knuser NRK og TVNorge

– Mektig provokasjon

I kveldens episode drar Andreas på markedet med sine to hjelpere, Tov og Joar, for å handle inn matvarer når han får øye på gammeldagse klær.

– Se her, klær til de trengende. Vi kan ikke si nei til det. Har du noen fine sommerskjørt?, spør Andreas salgskvinnen på markedet.

Når storbonden og hjelperne presenterer dameklærne for deltakerne, prøver jentene klærne velvillig. Det er likevel ikke alle som ser humoren i det.

– Andreas kom jo hjem fra markedet med en del dameklær som han da skulle trøkke på jentene våre. For meg var det en mektig provokasjon, sier Dag Egil.

– Jeg synes de bør kle seg sømmelig. Da tror jeg de fleste skjønner hva jeg mener med det, sier Andreas i søndagens episode.

Les også:Dette er de verste «Farmen»-kranglene

Forsvarer kvinnesynet

Andreas har tidligere lagt vekt på at han ikke vil legge skjul eller dempe sine meninger inne på gården, til tross for at han ikke vil være «moralsk politi».

– Jeg prøver å være meg selv. De meningene jeg har er jeg ikke redd for å snakke om, sier Andreas til TV 2 og fortsatte i første episode:

– Hvis jeg føler at folk bryter denne grensen ganske grovt på hvordan de kler seg her, så synes jeg det er riktig å kunne si hva jeg mener. Jeg synes de bør kle seg sømmelig, at de kan kle seg i respekt for sine omgivelser, og i tro med den verdigheten som de har som kvinner, forteller Andreas.

27-åringen mener at kvinner bør kle seg sømmelig slik at mennene ikke blir fristet.

– Jeg kan gå i en godteributikk uten å måtte kjøpe noe, men det er en fristelse, sa telemarkingen da han anklaget jentene for å gå med for lite klær på gården.

Les også:«Farmen»-Andreas: – Jeg synes dere jenter går for lettkledde her inne

Tvekamp

På onsdag ble Ann-Kristin Barikmo valgt til førstekjempe av ukens storbonde Andreas Nørstrud.

I søndagens episode skal Ann-Kristin velge en andrekjempe som hun skal kjempe mot i sesongens første tvekamp.

Se sesongens første tvekamp på «Farmen» i kveld kl 21.40 på TV 2 .

Les også:«Farmen»-Gaute avslører: – En av deltakerne er selvutnevnt naturist og onanist