Linn Kristin_Riegel_951300i (Foto: Varfjell, Fredrik)
Linn Kristin_Riegel_951300i (Foto: Varfjell, Fredrik)

Larvik er 18 nettkjenninger unna 5000 mål i Europa

Vil trolig ta ny rekord i dagens kamp. Se matchen her fra klokken 17:45.

Se kampen her: TV 2 Sumo eller TV 2 Zebra kl 17:45

Framfor dagens gruppespill-kamp mot Sävehof har Larvik scoret 4982 mål i europeiske turneringer. Med 18 mål i dag kan Larvik skryte på seg å ha scoret 5000 mål i europacupspill, skriver klubben på sin hjemmeside. Så langt har 3358 av disse målene kommet i Mesterliga-sammenheng.

Den mestscorende spilleren i èn og samme kamp i europacupsammenheng, er det Tine Rustad Kristiansen som kan skryte på seg å være. Mot bosniske Katarina Mostar i 1/8-delsfinalen i Cupvinnercupen i 2008 scoret hun hele 21(!) mål.

Larviks Mesterliga-historie
7.oktober 1994 var første kampen Larvik spilte i Europa. For første gang fikk laget muligheten til å kvalifisere seg til Mesterligaen. De fikk en god start da de slo det israelske laget Hapoel Le Rishon to ganger på hjemmebane og laget klarte seg videre til gruppespillet der det til slutt sa stopp som 3. plass i gruppen.

Etter dette skulle det ta fire år til neste gang Larvik fikk muligheten igjen. I 1997/1998 gikk det som gangen før, 3. plass i gruppespillet og ut av turneringen.

Kvartfinale
Deretter ble det ett års Mesterliga-pause igjen, før Larvik for første gang tok seg til kvartfinalen i 2000/2001. Kvartfinalen fikk holde for denne gang, ettersom de røk ut mot slovenske RK Krim Neutro Roberts. En liten trøst var det at det laget stakk av med trofèet denne sesongen.

Semifinale
Året etter kom Larvik enda et steg nærmere finale. I semifinalen året 2001/2002 møtte de makedonerene fra Kometal D.P.Skopje. Larvik måtte fly hjem, mens Kometal nådde helt til topps.

Enda en gang var Larvik slått ut av turneringens vinner.Det samme hendte året etter, da røk de i kvartfinalen mot slovenske Krim ETA N. Roberts Ljubljana, som ble årets Mesterliga-vinner. Året etter kom de seg til semifinalen igjen, men også her vart de for knappe mot et slovensk lag, Krim Ljubljana Slovenia. Dette året kunne de derimot ikke trøste seg med å bli slått ut av vinneren, ettersom laget tapte finalen.

Stagnerte
En utvikling i Mesterligaen som såg svært positiv ut for Larvik-jentene, stagnerte litt de neste årene. I 2004 kom de ikke med i gruppespillet engang, i 2005 kom de ikke videre fra gruppespill og i 2006/2007 forsvant de ut av turneringen i kvartfinalen mot Györ. De to neste årene igjen kom de ikke videre fra gruppspillet.

Slo tilbake - endelig gull
Men så vart Larvik lei av å ikke nå til topps. I sesongen 2009/2010 kom de til semifinalen igjen. Heller ikke denne gangen trakk de det lengste strået, og måtte gå tomhendt ut av turneringen etter å ha blitt slått av det som skulle bli turneringens mester dette året, danske Viborg.

Å bli slått av danskene gav blod på tann, for året etter slo Larvik Itxako med kun ett mål sammenlagt, og kunne for første gang i Norges og Larviks historie ta med seg Mesterligatrofeèt i bagasjen.

Ny mulighet
Det var tap i semifinalen året før Larvik vann hele turneringen. I fjorårets Mesterliga-sesong røk Larvik ut fra semifinalen mot Buducnost, og dersom vi kan tro at historikken fra fjorårets kampresultat spiller en rolle for sesongen etter, så ligger alt til rette for en ny Mesterliga-seier i årets sesong.

Kampen på lørdag blir Larviks 125. Mesterliga-kamp.

.