Boasson Hangen sjanseløs i spurten

Edvald Boasson Hagen var sjanseløs i massespurten på den fjerde etappen i Tour of Beijing fredag, men selv om han bare ble nummer ni, overtok han poengtrøya i rittet.

Det var et samlet felt som kom til mål etter de 165 kilometerne, og da spurten startet lå den norske rytteren i god posisjon. Han lå lenge i fremste rekke, men på de aller siste meterne ble han for sped.

Den 21 år gamle østerrikeren Marco Haller kom seg fram og tok sin første seier på dette nivået. Katjusja-rytteren fikk kastet forhjulet sitt over målstreken like foran italieneren Alessandro Petacchi og italienske Elia Viviani.

Boasson Hagen kjempet seg over målstreken litt lenger bak. Han dultet borti en konkurrent like før han kjørte over streken, men var heldig å unngikk en tur i asfalten.

Som et plaster på såret fikk han så mye poeng i kampen om den grønne poengtrøya at han kommer til å starte i den på lørdagens femte og siste etappe.

Tony Martin beholdt ledelsen sammenlagt etter fredagens etappe. Han ligger 40 sekunder foran italienske Francesco Gavazzi og har seieren i lomma. (©NTB)