cg (Foto: Stella Pictures)
cg (Foto: Stella Pictures)

– Carl Gustaf får som fortjent

Mener svenskekongen opptrådte ubetenksomt og klanderverdig.

I 2010 ble Camilla Henemark hengt ut som den svenske kongens elskerinne i boken «Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken».

Gjester «Skavlan»

I høst er den svenske artisten aktuell med en selvbiografi hvor hun blant annet kommenterer det påståtte forholdet til kong Carl Gustaf.

I boken «Adjö det ljuva livet», byr Henemark på et eget kapittel viet intime møter med svenskekongen.

Fredag gjester hun «Skavlan», hvor hun snakker ut om hvordan det føltes å møte kongen i skjul, og hun legger ikke skjul på frykten for å bli avslørt av omgivelsene og dronning Silvia.

Les også: Carl Gustafs påståtte elskerinne:–Fryktet at Silvia skulle oppdage oss

– Opptrådte klanderverdig

totland (Foto: Privat)
totland (Foto: Privat)
Kongehusekspert Kjell Arne Totland mener kong Carl Gustaf på sett og vis får som fortjent.

– Som man reder, så ligger man, heter et gammelt ordtak. For det er ingen tvil om at svenskekongen opptrådte både uhyre ubetenksomt og klanderverdig da han i sin tid festet og feiret med Camilla Henemark og co., sier Totland til «God kveld Norge».

Han mener Henemark bruker dette for hva det er verdt i den kommende selvbiografien, og at Carl Gustaf nå får seg en real lærepenge.

– Jeg tror kongen og hans venner den gang følte seg usårbare og uovervinnelige og hevet over alt og alle. Derfor har dette vært en skikkelig lærepenge for majesteten. Det spørs vel faktisk om han helt kan gjenvinne folkets tillit etter dette, sier Totland.

Les også: Carl Gustafs påståtte elskerinne til «Skavlan»

– Får som fortjent

– Kong Carl Gustaf får vel på mange måter som fortjent, men jeg synes oppriktig synd på dronning Silvia, som nok føler at hun ydmykes på nytt ved at alle nå får kjennskap til hennes ektemanns eskapader, sier kongehuseksperten til «God kveld Norge».

– Familien tar dette tungt

Det stormet kraftig rundt svenskenes kong Carl Gustaf etter at boken «Den motvillige monarken» kom med sjokkerende påstander om ham i 2010.

Tidligere Army of Lovers-kjendis Camilla Henemark ble i boka utpekt som «kongens kurtisan».

I etterkant skulle Carl Gustaf svare på skandalepåstandene i et intervju med Tidningarnas Telegrambyrå (TT).

Her kom det blant annet fram at kongens nærmeste familie tok dette svært tungt.

– Selvsagt er det tungt. Det er tungt. Selvsagt har familien tatt dette her veldig tungt også. Sammen kommer vi nok til å ri oss ut av dette også, sa han.

Les mer: Carl Gustaf:–Familien tar dette veldig tungt