Biler som ikke holder avstand i trafikken   det er irritasjonsmoment nummer én hos norske bilister. (Foto: Scanpix)
Biler som ikke holder avstand i trafikken det er irritasjonsmoment nummer én hos norske bilister. (Foto: Scanpix)

Dette irriterer oss mest i trafikken

Så langt i år har det smelt 20.000 ganger!

Det er ingen spøk å ferdes ute i trafikken. Enten det er dårlige kjøreforhold, køer – eller andre bilister som ikke kan oppføre seg.

Det norske bilister irriterer seg aller mest over, er biler som ligger for tett bak og som ikke holder avstand. Det viser en ny undersøkelse utført for forsikringsselskapet Codan.

20.000 skadesaker

36,5 prosent av alle spurte sier at dette er det største irritasjonsmomentet, det topper både hos mannlige og kvinnelige sjåfører.

Og her handler det nok ikke bare om irritasjon. Så langt i år melder norske forsikringsselskaper om mer enn 20.000 skadesaker med påkjøring bakfra.

Dette utgjør mer enn 14 prosent av alle ulykker med personbil.

LES OGSÅ: - Hva skjer hvis man blir påkjørt av noen uten forsikring?

Skylddeling

– Mange blir irriterte og bråbremser for å signalisere for føreren bak at han ligger for nært.

- Men hvis en kollisjon skjer på grunn av at bilen foran bråbremser uten grunn, kan det ende med skylddeling mellom de to sjåførene.

– Det er en del som bli overrasket over dette og vi vil derfor henstille folk til å ta det rolig, og kanskje heller legge seg inn i høyre fil og slippe forbi den stressede sjåføren, sier Arild Lund skadesjef for motor i Codan Forsikring i en pressemelding.

LES OGSÅ: Det sinnssvake er at han ligger i venstre felt...

Venstre felt ...

Undersøkelsen viser for øvrig til dels store regionale forskjeller. Særlig er nordlendingene mye mer irritert over at deres medtrafikanter kjører feil i rundkjøringer enn i resten av landet.

Hele 22,2 prosent av de spurte, nesten like mange som irriterer seg over at bilen bak ligger for tett på, sier dette er det som irriterer dem mest i trafikken.

Men, mens 8,8 prosent av Oslo-folk sier de blir mest irritert av at andre bilførere blir liggende i venstre felt på motorvei, er det ingen nordlendinger som sier de irriterer seg mest over dette. Så er det da heller ikke veldig mange kilometer med motorvei i denne delen av landet.

Dette irriterer vi oss mest over:

tabell-irritert
tabell-irritert

LES OGSÅ: Slik svindler vi på forsikringen

Det er lett å bli distrahert i trafikken. Men det er faktisk ikke hverken sinte medtrafikanter, snakking i mobiltelefon eller fikling med stereoanlegget som er mest farlig, ifølge en omfattende undersøkelse som nylig ble gjennomført i USA. (Foto: www.rac.co.uk)
Det er lett å bli distrahert i trafikken. Men det er faktisk ikke hverken sinte medtrafikanter, snakking i mobiltelefon eller fikling med stereoanlegget som er mest farlig, ifølge en omfattende undersøkelse som nylig ble gjennomført i USA. (Foto: www.rac.co.uk)

Hva irriterer du deg mest over? Skriv i kommentarfeltet under:

LES OGSÅ: - Hjelp, forsikringen er dyrere enn bilen